Resdag till Puno, Peru: Busslunch, bloggande och yatzy

Så var det dags att lämna Cusco efter en vecka och rulla vidare. Första bussdagen för våra ”nya” kamrater, så det var lite kaos innan alla väskor var lastade och allt folk kommit på plats. När vi trodde att vi var klara framkom det att vi behövde vänta på kylvaror som glömts kvar.

Nu är bussen full, nära till bristningsgränsen. 22 resenärer, 1 reseledare och 1 chaufför. Bagage och ryggsäckar ligger överallt. Det kommer dock dröja några dagar in i januari innan det blir dags att sova på taket. Kanske tur det.

Bussen rullar på bra. Jag sitter och skriver ikapp flera dagars bloggande och går igenom massvis med bilder. Det är smidigt att fixa sådant när vi ändå ska sitta 10-11 timmar på bussen. När vi väl kommer fram behövs bara WiFi.

Det blir busslunch idag, det nya matlaget bjuder på pastasallad med salami. Stoppet blir utanför ett bad med varma källor, dit många lokalbor verkar ta sig under sin ledighet. Här finns toaletter vi kan nyttja, med en argsint dam utanför som tar betalt för att använda dessa. Det finns även några marknadsstånd där vi fyller på med snacks.

Timmarna flyger iväg; vi spelar yatzy och roar oss bäst vi kan. Strax efter att mörkret börjat lägga sig blir vi avsläppta och får gå några hundra meter för att komma till hotellet.

Hungriga som vi är (känns som mycket av resan handlar om just mat. Älskar det!!) går vi ut ett större gäng till en restaurang som ligger nära. Folk får sin mat i olika ordning, några har ätit klart långt innan andra fått in sitt. Men pizzan var god och eventuellt orimligt dyr.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *