Huacachina och Ica: Mumier, Piña Colada och myggnätstrassel

Tidig morgon i öknen, och det är fortfarande ganska svalt innan solen gått upp och alla moln försvunnit. Snabbt packar vi ihop våra grejer och hoppar upp i Beach buggyn, lagom sömndruckna. Idag känns turen tillbaka inte på något sätt lika spektakulär som igår. Fast den är ju egentligen det.

Strax efter klockan 7 är vi tillbaka vid bussen och ser till att dom som inte varitmed oss under natten vaknar och går upp.

En timme senare är molnen borta och solen gassar på. Det är över 30 och riktigt hett. Jag och några kamrater tar en taxi in till Ica, en stad några kilometer bort. Vi promenerar sakta genom stan, hamnar mitt i någon slags karnivalsliknande kvarters fest och sätter oss på ett litet café och dricker nypressad juice.

Vi har blivit tipsade om ett museum i staden som ska vara bra, så jag och HD stegar dit medans dom andra följer med resledar-Carro för att handla.

Recensionen av muséet är enkel. Det är ganska litet (men billigt att gå in), det finns massor med keramik men även några mumier och dödskallar, och nästan allt står bara på spanska. Värt ett besök? Tja, har man inget bättre för sig och om man som vi tycker att det är lite för var,t ute så absolut. Men ta ingen längre omväg.

På eftermiddagen hänger vi vid poolen där bussen står. I poolen finns även en bar där man kan sitta och där det dessutom finns skugga. Det var ju lite synd.

Tvätten som jag lämnade igår ska hämtas några hundra meter bort, så jag tar med HD, Bosse och Peder på promenad. Via ett obligatoriskt dricka stopp utför jag uppdraget. Kan förövrigt rapportera att Piña Colada med färsk ananas är bästa drinken hittills (och ev top 3 någonsin!).

Det blir en lugn kväll med middag och promenad, som avslutas med lite kortspel. Helt otroligt hur många olika sorters regler det kan finnas för vänd-tia. Men vi om tillslut överens. Och jag vann. Två gånger.

Jag som numera börjar bli en van Rosa Bussarna resenär har som nämnts tidigare ett briljant sätt att hänga upp myggnätet på taket snabbt och utan problem. Det finns 6 öglor, 2 fram, 2 i mitten och 2 bak. Alla på höger sida är blå och de på vänster är gröna. För att markera vad som är fram och bak är de främre krokarna större än det andra.

Detta smarta system fungerar alldeles utmärkt om man inte varje gång tar fel på vad som är höger och vänster, alltså vilken färg. Gör man fel blir nätet utochin och det blir omöjligt att få det rätt.

God natt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.