Nasca, Peru: Rigorös säkerhetskontroll, Nascalinjer och mera poolhäng

För att kunna se Nascalinjerna från det bästa perspektivet krävs det att man flyger, och det är precis vad vi ska göra idag. Vi är fyra personer från bussen som blir hämtade på förmiddagen och skjutsade ut till en liten flygplats med ännu mindre plan.

Säkerheten på flygplatsen är långt ifrån rigorös, men de gör åtminstone ett försök. Man måste visa sitt pass och bli inskriven, och vi passerar en säkerhetskontroll. Den larmar när Peder går igenom, men en trött vakt vinkar bara vidare honom. Väskorna som vi lagt i en korg går inte ens igenom röntgenmaskinen.

Lisa får inte ta med sin myggspray som hon råkat ha i handbagaget, men det är allt. Flygplatsen är dock inte större än att de lägger undan den så att hon får tillbaka den när vi landat.

Allt går supersmidigt och snabbt. Passkontroll, betalning, skatt, visning av biljett, säkerhetskontroll och strax är det dags för boarding. Det är ett litet plan med plats för sex passagerare och två piloter. Jag misstänker att bara den ena är pilot, eftersom den andra killen verkar mer intresserad av att fotografera och filma, samt på ett mycket bra sätt peka ut formationerna nere på marken.

Flygturen är skumpig, och om man har anlag för åksjuka, eller för den delen är flygrädd, rekommenderas det att stanna på fast mark. Utsikten här uppifrån är naturligtvis fantastisk, och landskapet är häftigt. Historien och mystiken kring linjerna är otroligt fascinerande.

Ungefär en halvtimme senare landar vi igen, några av oss mer eller mindre gröna i ansiktet. Jag klarar mig mycket bra, men det är nog skönt att turen inte varade längre.

Vi åker tillbaka till bussen och berättar ivrigt för våra kvarvarande kamrater om våra upplevelser, innan det är dags för lunch och poolhäng. Det är otroligt varmt och stekande i solen, så det gäller att hålla sig i skuggan. Till exempel på en solstol i skuggan eller i baren som även den ligger i skuggan, mitt i poolen.

Denna eftermiddag blir det inte mycket gjort, men strax efter klockan fem åker vi in till staden för middag. Det blir tidig morgon imorgon, lång bussdag!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *