Nasca: Rigorös säkerhetskontroll, Nascarlinjer och mera poolhäng

För att kunna se Nascarlinjerna på bästa sätt krävs att man flyger, och det är precis vad vi ska göra idag. Vi är 4 stycken från bussen som blir hämtade på förmiddagen och blir skjutsade ut till en liten flygplats med ännu mindre plan.

Säkerheten på flygplatsen är allt annat än rigorös, men dom gör sig åtminstone ett gott försök. Man måste visa pass och bli inskriven, och vi går igenom en säkerhetskontroll. Den tjuter och gormar när Peder går igenom, men en trött vakt vinkar bara vidare honom. Väskorna som vi lagt i en fin låda går inte ens igenom röntgenmaskinen.

Lisa får inte ta med sin myggspray som hon råkat ha med, men det var det ända. Men flygplatsen är inte större än att dom lägger undan den så får hon tillbaka den när vi landar.

Alłt går supersmidigt och snabbt. Passkontroll, betalning, betala skatt, visa biljett, säkerhetskontroll och strax är det boarding. Det är ett litet plan med plats för 6 passagerare och två piloter. Jag misstänker att bara den ena är pilot, för den andra killen är mer intresserad av att fotografera och filma samt att på ett mycket bra sätt peka ut bilderna nere på marken.

Flygturen är skumpig, och har man anlag för åksjuka, eller för den delen är flygrädd, rekomenderas att stanna kvar på fast mark. Man har naturligtvis fantastiskt utsikt här uppifrån och det är ett häftigt landskap. Historien och mystiken kring linjerna är otroligt fascinerande.

Ungefär en halvtimme senare landar vi igen, några mer eller mindre gröna i ansiktet. Jag klarar mig mycket bra, men det är nog skönt att turen inte varar längre.

Vi åker tillbaka till bussen och berättar ivrigt för våra kvarstannande kamrater om våra upplevelser, innan det är dags för lunch och poolhäng. Det är otroligt varmt och stekande i solen, så det gäller att hålla sig undan. Exempelvis på en solstol i skuggan eller i baren i skuggan som dessutom ligger mitt i poolen.

Det blir inte mycket gjort denna eftermiddagen, men strax efter 5 åker vi in till staden för en lite tidigare middag. Det blir tidig morgon i morgon, lång bussdag!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.