Cusco, Peru: Barberare, miniläcka och hyckleri

Idag blir det en välförtjänt återhämtning och vilodag. Några saker står dock på schemat. Först och främst ska vi växla dollar till soles. En sak jag har noterat här i Peru är att många gator består av butiker som säljer samma saker. Exempelvis ligger tiotals glasögonbutiker på samma gata i Ica, medan här verkar alla växlingskontor vara samlade i samma område.

HD har fått ett tips från hotellet, och efter lite letande är vi strax där. Tipset skulle visa sig vara ganska bra; de tog inte ut någon extra avgift och kursen vi fick var okej.

Vi promenerar vidare till Inka-museet, som skulle visa sig vara riktigt bra. Kanske framförallt nu när vi under resans gång har lärt oss en del om deras liv och kultur.

Idag har vi gjort halva resan med Rosa bussarna, 29 dagar, och det är högtid att hitta en frisör. Precis som jag skrev tidigare, när man hittar en finns det plötsligt hur många som helst att välja mellan. Vi går in på en bakgård och hittar en kvinna som klipper oss för 20 soles var, motsvarande strax under 60 kronor. Aningens billigare än hos Josef i Laholm som tar 360 kronor.

På samma innergård ligger en liten restaurang som erbjuder dagens meny inklusive dryck för 13 soles (40 kronor). Vi äter en supergod soppa och till huvudrätt kyckling med ris och pommes. Helt ok lunch.

Efter lunch delar vi på oss. Jag besöker Modern art museum, som inte imponerar alls, och går sedan och letar efter en uppblåsbar kudde eftersom min börjat läcka. En mini miniläcka som jag inte hittar. Men det blir inget köp, lite för dyrt. Däremot unnar jag mig en fyrahandsmassage på väg tillbaka till hotellet, för strax under 180 kronor. Hycklare? Jag? Nä, det tror jag inte.

På kvällen ska vi ha avslutningsmiddag för Sara som åker hem i morgon. Vi är några som går till stället lite tidigare och äter, och sedan har vi i det ”gamla” gänget lite quiz om oss på bussen. Riktigt roligt, men svårt. Vem har nästan tagit flygcertifikat? Vem har byggt eget växthus och vem har levt som viking?

Jag hamnar någonstans i mitten. En stund senare spelar ett band peruansk musik, och det dröjer inte länge innan dansgolvet fylls av svenskar. Eventuellt inte så konstigt eftersom det, förutom oss från Rosa bussarna, bara är två andra på hela restaurangen.

En mycket trevlig kväll! Och nej, jag dansade såklart inte. Någon måste ju ha koll på dem som gör det…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *