Buss till Asunción: Otrolig värme, krångliga Argentinare och skönaste poolen

Det blir en varm natt men med oväntat bra sömn. Möjligtvis några timmar för kort bara, om man nu tvunget måste hitta något att klaga på. Idag är det dags för en ny gränspassage, vi ska köra in i Paraguay!

Eventuellt kan detta vara stoppet på resan som jag är minst påläst om, men efter två extremt varma dagar på bussen ser jag fram emot att ligga vid poolen som enlighet uppgift finns där vi ska bo.

När det är dags för lunch idag så lyckas man helt otroligt hitta en perfekt plats utefter vägen som har skugga. Temperaturen är närmare 40 grader, så det är riktigt skönt och inget som vi är bortskämda med. Matlaget trollar som vanligt, och strax åker vi vidare.

Gränspassagen kan göras på två ställen här. Antingen kör man ombord på en båt som går över en flod, eller så via en bro men då blir resan nästan 2 timmar längre. Chaufför-Pär flaggar för att det kan vara problem med båten, Argentinarna kan ibland vara besvärliga, men vi bestämmer oss för att chansa. Och det ser riktigt bra ut. Våra pass blir kontrollerade och vi står snällt och väntar på att Pär och bussen också ska bli godkända. Efter lite för långt tid ute i värmen kommer dom plötsligt på att vi är för många passagerare och det går inte alls för sig, varpå vi lastar in oss i bussen och tvingas vända om. Surt.

Nästa gränspassage går betydligt smidigare och strax är vi utsläppta ur Argentina och insläppta i Paraguay. Några timmar senare än nödvändigt, men ändock. Äntligen är vi framme, jag och HD checkar in på ett rum, svidar om till badkläder och invaderar poolen. Så otroligt skönt efter en alldeles för varm dag.

Grillat kött och juice, sen är dagen till ända!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.