Buss till Asunción, Paraguay: Otrolig värme, krångliga Argentinare och skönaste poolen

Det blir en varm natt, men med oväntat bra sömn. Möjligtvis är den några timmar för kort, om man nu måste hitta något att klaga på. Idag är det dags för en ny gränspassage; vi ska köra in i Paraguay!

Eventuellt kan detta vara det stopp på resan som jag är minst påläst om, men efter två extremt varma dagar på bussen ser jag fram emot att ligga vid poolen, som enligt uppgift finns där vi ska bo.

När det är dags för lunch idag, lyckas vi helt otroligt hitta en perfekt plats utefter vägen som erbjuder skugga. Med en temperatur närmare 40 grader är det verkligen skönt och inget vi är bortskämda med. Matlaget trollar som vanligt fram lunch, och strax är vi på väg igen.

Gränspassagen kan göras på två sätt här. Antingen kör man ombord på en båt som går över en flod, eller så tar man en bro, men då blir resan nästan två timmar längre. Chaufför-Pär varnar för att det kan vara problem med båten; argentinarna kan ibland vara besvärliga. Men vi beslutar att chansa. Det ser lovande ut. Våra pass kontrolleras och vi väntar snällt på att även Pär och bussen ska bli godkända. Efter en lite för lång stund i värmen beslutar de plötsligt att vi är för många passagerare och att det inte går för sig, varpå vi lastar in oss i bussen och tvingas vända om. Surt.

Nästa gränspassage går betydligt smidigare och snart är vi utsläppta ur Argentina och insläppta i Paraguay. Några timmar senare än nödvändigt, men ändå. Äntligen är vi framme. Jag och HD checkar in på ett rum, byter om till badkläder och invaderar poolen. Det är otroligt skönt efter en alldeles för varm dag.

Kvällen avslutas med grillat kött och juice – dagen är fulländad!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *