På väg mot Cusco: Buss och slut på superlativ

Nu väntar en lång bussdag, så reveljen går tidigt och strax efter klockan 7 är allt nerpackat och bussen börjar rulla. Slutmålet är Cusco, men dit kommer vi inte förens i morgon, så ikväll väntar s.k. ”buschcamp” längs med vägen.

Vi åker genom ett helt otroligt landskap upp genom Anderna. Bergsvägarna är smala, slingrar sig och på sidan är det stup rakt ner på flera hundra meter.

Bussen passerar strax över 4500 meters höjd, och visst känner man av den tunna luften. I mitt fall som en lätt begynnande huvudvärk. Andra har det betydligt värre, kanske framförallt i kombination med åksjuka på den skummande vägen.

Superlativen börjar ta slut, men trots att vi åker timme efter timme kan man inte sluta häpnas. Matlaget lagar lunch och strax efter att mörkret har lagt sig lagar dom även middag. Dessförinnan har vi hunnit avverka både yatzyparti och jag har grovrensat bland alla bilder jag tagit. Skriver ikapp här på bloggen av bara farten.

Strax runt klockan 21 stannar vi tillslut vid en bensinstation för att slå läger. Dessvärre finns inga toaletter. Däremot går vägen 10 meter bort, så man kan ju enkelt räkna ut hur sömnen kommer att bli.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.