Asunción, Paraguay: Tvättförsök, död stad och potatismos

Två nätter är bokade här, och det är dags att försöka lämna in lite tvätt. Märkt av olika tvättincidenter tidigare på resan har jag inga stora förväntningar när vi ger oss ut i regnet. Typiskt nog ser det ut att bli en regnig dag, men fördelen är såklart att det då blir lite svalare.

Vi har blivit tipsade om ett ställe några hundra meter från hotellet, och en liten grupp på fem personer stegar dit. Vi möts av stängda grindar och ett ställe som ser ut som allt annat än ett tvätteri. Efter ett tag lyckas vi påkalla uppmärksamhet från en dam som kommer och möter oss och tar hand om våra påsar. Vi får inget kvitto eller annat inlämningsbevis utan går och hoppas helt enkelt på det bästa. Hon försäkrar oss om att allt ska vara klart till ikväll och att det kommer att lämnas i receptionen där vi bor. Vi får väl se.

Nu är det dags att ta en taxi in till city, några kilometer bort, tillika Paraguays huvudstad, Asunción. Det finns ingen egentlig plan, men enligt Lonely Planet finns det några museer, monument och parker som kan vara värda ett besök.

Jag är som vanligt på jakt efter tygmärken och lyckas på nästan första försöket. Dock kan det eventuellt vara det dyraste jag någonsin köpt, nästan 40 kronor. Jag blir med all säkerhet grundlurad, men måste man så måste man.

Gatan vi går på är överfull av personer som vill växla pengar, så någon i gruppen passar på och får en förvånansvärt bra kurs.

Asunción är en ganska död stad, möjligen på grund av det dåliga vädret. Inte många människor rör sig på gatorna och kommersen känns inte överdriven. Det verkar som att alla museer har gratis inträde, men som sagt, där är nästan inget folk.

Vi blir tipsade om ett trevligt lunchställe dit lokalborna går. Där är mycket folk, vilket bådar gott, och vi blir inte besvikna.

När vi är tillbaka i vårt rum med AC tar vi en lugn och vilosam eftermiddag. Jag passar på att boka lite flyg och boende till min fortsatta tur efter att resan med de Rosa bussarna är slut. Skönt att få stöka undan lite.

På kvällen går vi till en restaurang tvärs över gatan och äter (igen) en av resans bästa måltider: något kött med massor av ost, soltorkade tomater, grönsaker och potatismos!

Och plötsligt är vår tvätt tillbaka på hotellet. Rätt sorterad och luktar gott. Otroligt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *