Buss till Rio de Janeiro: Sista turen, ovärdig rio-mästare och Copacabana

Frukost, eller vad man nu kan kalla det extremt kala utbudet som erbjuds på campingen, serveras klockan 8. Jag mår mycket bättre idag och konstaterar att jag med största sannolikhet drabbades av akut matförgiftning. Magen är tom så jag fyller på bäst jag kan med vitt bröd, marmelad och lite väl rinnig yoghurt.

Idag gör vi vår sista tur med bussen, pch därför ska den totalstädas. Mat- och taklagen får uppgifter fördelade och vi sätter igång med att skura och röja. Är man 24 personer som hjälps åt går det ganska fort.

Färden till Rio de janeiro är bara på några och lunch fixar vi på egen hand. Jag försöker flera gånger få tid till att skriva, eftersom jag ligger lite efter med det, men det enda dom andra vill är att spela plump. Och vem är jag att säga nej? Det yras något om nån ”Rio-mästare” men jag hävdar att all annan statistik talar sitt tydliga språk vem som är bussens rättmätiga mästare.

Snart börjar vi närma oss, och för varje steg stressas vi upp om att vi snabbt måste ut ur bussen för att den kommer parkera olämpligt. Dessutom måste vi ha 100% koll på allas väskor hela tiden eftersom det bara verkar finnas tjuvar och banditer i denna staden.

Vi styr upp så jag blir första langare i dörren, och ser till att folk är ur vägen. En kvinna på bussen ska åka vidare, och hennes packning far både ut och in i all stress. Hursomhelst går allt bra till sist och snart är vi incheckade på ett helt okej hotell mindre än fem minuters promenad från självaste Copacabana!

Rummen fördelas, det blir en snabbdusch och sen går vi till stranden och tar en välförtjänt drink. Vi är framme vid sista stoppet med Rosa bussarna, i Rio de Janeiro!!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *