Dag 8, Till Abisko ca 15 km

Lunchpaus några km innan Abisko

Lunchpaus några km innan Abisko

Här slutar dagboksanteckningarna och nu skrivs allt från minnet, ett halvår senare.

Vi vaknar upp till vår sista vandringsdag. Planen är att slå läger vid fjällstationen i Abisko, ta lördagen till rekreation för att sedan flyga hem på söndagen. Dessa planer gick sådär.

Vi hade inte gått särskilt långt innan det började regna. Kanske inte så mycket att gnälla över då vi trots allt haft fantastiskt väder hela veckan. Men det regnade mycket och hela tiden.

Efter att (återigen) ha gått vilse i nationalparken börjar vi äntligen se ljuset i tunneln långt bort. Väldigt långt bort skulle det visa sig. Vid det här laget var framför allt fötterna genomsura. Jens muttrade mest hela tiden.

Vid 15:30 var vi så äntligen framme vid något som kan liknas vid civilisation. Herregud, här fanns ju till och med trådlöst nätverk. Fantastiskt efter nästan en vecka helt utan mobil täckning. Det är här och då Jens hemlängtan börjar ta överhand. Pojken ska hem. Ute ösregnar det fortfarande.

Allt går nu väldigt fort, och det visar sig att mindre än en timme efter vår ankomst går ett nattåg som landar i Halmstad 25 timmar senare. Suget efter öl, längtan efter frugan och tröttheten på att sova i tält gör att Jens improviserar. En dator lånas på fjällstationen, och innan jag hunnit blinka sitter min reskamrat på tåget hem och jag går ut i ösregnet för att slå läger.

Inne på fjällstationen finns bastu och dusch, något som jag fann var helt fantastiskt skönt. Kvällens mat bestod av två kexchoklad. Regnet vägrade avta och nyheterna varnade för extremt höga flöden. Väl ute i tältet somnade jag tidigt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *