Pålnostugan, 22 km

Kom inte så långt som jag tänkt mig, när klockan var över 23 och regnet tilltog beslöt jag mig för att slå läger vid Pålnostugan, ca 3 km från mitt tänkta mål. Detta innebär att morgondagens etapp således förlängs och blir 31 km. Tror knappast jag klarar det, men vi gör ett försök. Allt över 20 km får betraktas som en bedrift.

Dagen igår var det jobbigaste jag någonsin varit med om. I princip hela sträckan bestod av branta steniga lutningar, och ner. Första 3-4 km var dock ok. Jag började dessutom dagen med att gå fel i ungefär en timme i otillgänglig terräng. När jag väl hittat ut och gått en bit ramlar jag på en del där leden är spångad (träplankor) mitt bland stenar i en vattenpöl och skrapade upp armbåge och två fingrar.

Nu (8/7 klockan 9:50) har jag precis avnjutit frukost och ska göra mig i ordning för dagen. Regnet öser ner. Jag planerar att dumpa kartan jag ej behöver mer samt lite överflödig mat och en bok, allt för att få ner vikten på väskan. Jag vägde den på turiststationen i Abisko, 29,5 kg. Det går helt enkelt inte.

Måtte det sluta regna!!

Kommentarer i efterhand:
Det var nog tur att ingen såg mig när jag ramlade. Med nästan 30 kg fastspänt på ryggen är det ungefär som en skalbagge som hamnar på rygg. Instinktivt försöker du ta dig upp (herre Gud jag låg i vatten!!) och det tar säkert 10-20 sekunder innan du kommer på att du måste knäppa av dig väskan. Innan dess ligger jag bara och sprattlar.
Dagen var verkligen hemsk. Regn och regn och regn. Sista timmarna dessutom riktigt smal stig med jättestup vid sidan av, samtidigt som tröttheten håller på att ta överhand. Fick verkligen kämpa för varje steg, och ända tanken och fokuset var på att inte ramla. Oerhört glad för stavarna! Han dock med att ramla en gång till strax före jag slog läger. Denna gången dock på gräs, och nu var jag ju rutinerat ramlare som knäppte av väskan nästan innan jag nått marken.Äntligen framme!

Utsikt från Abisko Turiststation


Första tältplatsen bredvid Pålnostugan.

Ett försök till att torka kläder. Går sådär när luftfuktigheten är 110%… Kan även tillägga att det inte luktar hallon.

Finfrukost!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *