Dag 9, Abisko – Kiruna

Vaknar upp ganska tidigt på morgonen, och tro det eller ej; regnet fullkomligt öser ner fortfarande. Jag ligger kvar och drar mig en bra stund med förhoppning på finare väder, men icke!

Efter en lyx-frukost inne på fjällstationen börjar till och med jag tröttna på det dåliga vädret. Lika bra att kolla upp vilka möjligheter som finns, och jag hittar ett billigt hotell inne i Kiruna. Så får det bli. Ut i regnet igen- och på rekordtid river jag lägret och efter någon timme hoppar jag på bussen.

Väl framme i storstaden Kiruna (läser någonstans att där bor hela 20000 invånare!) hittade jag hotellet ganska snabbt. Tydligen skulle man checka in via en pub i staden, och medans jag står där och väntar dyker Fredrik, en kamrat från Halmstad upp. Sjukt vad världen är liten ibland. Incheckningen fick vänta på sig och vi åt lunch tillsammans. Jag känner mig fräsch som en grott-människa.

Efter att ha checkat in, duschat och tagit en välförtjänt sovpaus ger jag mig ut till Kirunas nattliv och hittar en mycket trevlig restaurang. Så här i efterhand kan det tyckas märkligt att jag överhuvudtaget blev insläppt. Inte rakad på 9 dagar, mjukisbyxor och vandrarkänger. Nåja, dom såg väl pengarna…

Galet god renstek och mandelpotatis tillsammans med rött vin (med så märkligt namn att jag inte minns, men sjukt gott var det i alla fall) var huvudrätten, och vaniljglass med varma hjortron till efterrätt. Kan ha varit den dyraste måltiden jag ätit, men det var det värt.

Tror jag.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *