Hjörneredssjön

Ölpaus på sjön

Ölpaus på sjön

När tält-abstinensen efter fjälläventyret blir som starkast är det lika bra att ge sig ut i vildmarken igen.

Denna gången tillsammans med åtta fantastiska människor och en pudel. Hjörneredssjön ligger strax innan Knäred och är ett perfekt ställe när man vill ge sig ut en natt, på lagom avstånd hemifrån. Spänningen i det hela låg i huruvida pudeln skulle tycka det är en lika bra idé att paddla kanot som vi tycker…

Väl på plats parkerar vi och ställer oss i kö för att hämta ut flytväst och åror (eller ådror som en viss dam valde att kalla det). Nomi hälsade alla välkomna genom att sätta sig och uträtta de tyngsta av behoven, mitt bland allt folk.

I sjön finns flera små öar, och på en av dessa hade vi tänk slå läger. Vi lastar kanoterna, nära på överlastar faktiskt (amatörer man umgås med… 🙂 ), lyfter i björnen och pudeln i kanoten och lättar ankar. Lite läskigt sa hon att det var, men efter en stund så gick det riktigt bra. I strålande solsken skumpar vi omkring, och det dröjer inte länge innan dagens första malt öppnas. Som tur var paddlade inte jag, man vill ju inte åka dit för sjöfylleri. Jag hade ju fullt upp med att förhindra pudeln från att bada sig själv och oss.

Johan tar kommandot och alla öar verkar vara den bästa att campa på. Till sist går vi i land, hissar vår flagga (nåja), och slår läger. En bra sak med att hyra kanoter där är att även ved ingår. Nu hade vi dock inte tagit med oss detta, dels för att vi glömde men framför allt för att kanoterna var mer än fulla och vi inte ville riskera några incidenter på sjön. Lina utses till pudelvakt och vi andra ska ge oss i väg på diverse uppdrag. En kanot ska invadera grann-ön och stjäla deras galler så vi kan grilla.

Jag och Jocke byter om till badkläder och hamnar således lite efter dom andra, och när vi kommer ner till stranden har sjörövarna stulit vår kanot. Nåja, lika skönt att vila. En stund senare kommer första ekipaget tillbaka, genomvåta med en säck ved som det droppar från. Dom hade tydligen slagit runt. Hoppsan…

Damerna i gruppen utmanar varandra i ensam paddling runt ön (som alltså inte är speciellt stor), och vi som är kvar på land hejar ivrigt på. Sedan är det dags för de herrar som inte har något bättre för sig, som att dricka öl till exempel, att utkämpa motsvarande kamp.

Mys i ösregn

Mys i ösregn

Ungefär samtidigt som alla är i land bestämmer himlen sig för att öppnas, och vi flyr alla in i våra respektive tält. Nomi verkar till en början oerhört skeptisk till hela spektaklet. Jag äter chips och efter ett tag tar jag fram gitarren och underhåller min tältkamrat. Regnet håller på ungefär två timmar med ett kort avbrott. När mina närmsta grannar är tillräckligt uttråkade föräras jag och pudeln med ett trevligt besök och där tränger vi ihop oss medans monsunen piskar utanför.

Snart är det kväll och grillen sätts igång, ölen flödar och det dröjer inte länge innan gitarren gitarren fram.

En stund efter att det blivit mörkt tycker vi alla att det är lagom att avrunda en fantastisk dag, man är ju inte 25 år längre, åtminstone inte jag. När tanden är borstad försöker jag återigen övertyga pudeln om att det är en jättebra idé att sova i tältet. Hon är fortsatt skeptisk och tittar bedjande sådär som bara hon kan göra.

Vi (jag talar för Nomi också) sover faktiskt ganska bra och vaknar inte förrens halv 5 på morgonen av några fågeljävlar som skriker som om kriget vore på ingång. Nästa gång vi vaknar är det dåren i ett av tälten en bit bort som tycker att om inte han kan sova ska ingen annan heller få göra det. Nästa gång ska jag ta med saltbössan så ska han få se på sova.

En helt underbar helg är till enda, tack alla som var med, och framför allt tack Nomi för oerhört trevligt sällskap!

(Klicka på bilderna för större format)

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Padde skriver:

    Bra skrivet och tack för en trevlig weekend 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *