Dag 7 Till Abiskojaurestugorna. ca 12 km

Ganska enkel vandring idag. I morse när vi slog ner tältet blåste det riktigt friskt, vilket var en ny och spännande erfarenhet.

Efter att ha navigerat lite fel när vi kom in i nationploarken, hittat rätt igen, så var vi framme vid Abiskojaurestugorna redan strax efter klockan 14.

Här möts vi av en jättetrevlig, men oerhört tydlig dam som är stugvärd. Jag pratar som vanligt på, och hon visar oss runt, rekomenderar tält- och badplats.

Tanten är väldigt auktoritär och vi blir nog lite rädda för henne. Jens är den som är mest rädd och pladdrar hela kvällen på om den ”läskiga trollpackan”. Eftermiddagen spenderades vilandes med en kanonbra bok (Jens sov- vad annars??), och när det var dags för kvällsmat gick vi till den gemensamma stugan och lagade.

Här träffar vi två jättetrevliga personer- Juliette Rouëssé från Paris och Daniel Borisov från Tyskland. Juliette hade med sin 20kg tunga packning gått från Abisko på 11 timmar, Daniel gjorde samma tur på 4 timmar. De bestämde sig för att fortsätta sin resa tillsammans. Intressant! Daniel hade sin packning full med konserver. Efter att vi varit ute en vecka kunde vi bara konstatera hur orutinerat det där var.

Resten av kvällen ägnades åt trevliga diskussioner och massor av tips från oss till dom!

Jens Dumheter

Jens surar hela eftermiddagen och påpekar tydligt att han är deprimerad.

”-Jag har ju inte druckit öl på en vecka” och mumlar samtidigt något ohörbart om ”de där jävla nazi-myggen”.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *