Split: Guidade turer och spontan avslutningsfest

Natt nummer två i stuga och det är lätt att konstatera att det är riktigt skönt med luftkonditionering och att kunna duscha i lugn och ro!

Idag har jag egentligen ingen plan alls, utan tänker att jag tar mig ner till stan och hoppar på en klassisk Hop-On Hop-Off buss. Det där med att åka buss från campingen ner till centrum har dock visat sig vara ett större projekt än man kunnat ana. Inte heller idag lyckas jag. Märkligt.

På väg tillbaka till receptionen för att beställa taxi springer jag på Petter, och han gör mig sällskap idag. Första delen av turen är som i alla andra städer, vi åker runt och får landmärken utpekade och historien berättad för oss. Efter en kort lunch är det dags för nästa tur som ska ta oss till Klis, ett fort som tydligen har varit med i Game of Thrones.

Sista delen är en guidad vandringstur i gamla staden med fokus på Diocletianus palats. Här visar det sig att jag och Petter är dom enda som ska gå, vilket både vi och guiden verkar uppskatta. Mycket trevligt och proffsig tur!

Eftersom det är dags för ”sista natten med gänget” blir det spontanfest vid bussen på kvällen. Hur spontant det nu kan bli när det nästan varit fest varje kväll alltså. Men vi har fantastiskt trevligt, och det spelas svensk dansband på hög volym för hela campingen. Många märkliga blickar när gänget står i en stor ring och dansar. Eventuellt resans bästa fest (tillsammans med taklagsfesten, såklart).

Sista natten delar jag stuga med norrmännen!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *