Split: Märkligaste grodmuseet, sjöabborrar och vilse på glassjakt

Idag är det jag, Hasse, Felice och Petter som delar taxi in till centrum. Närmare bestämt till Gamla stan (om nu någon trodde något annat) där vi börjar med att besöka Diocletianus palats, som för övrigt även är ett av UNESCOs världsarv. Spännande, vackert men framför allt så är det ganska så svalt.

Efter dagens första vätskepaus letar vi efter en fiskmarknad som man tydligen bör besöka, men när vi till slut hittar den är det bara en trött städerska kvar.

Strax efter delar vi upp oss, jag och Petter verkar vara dom enda som ser storheten i att besöka grodmuseet, dom andra pratar något obegripligt om glass. En liten bit längre bort ligger det, vi betalar och går in.

Jag har varit på en del märkliga museum. Men detta kan vara det konstigaste någonsin. Man har alltså ställt ut exakt 507 stycken uppstoppade grodor i olika scener. Ganska obegripligt, kanske inte värt pengarna men väldigt roligt. Gå dit om ni är i Split och råkar få tid över.

Vi möter upp Hasse och Felice igen, delar en taxi tillbaka till campingen och går ner till stranden för att bada.

På kvällen bjuder Rosa Bussarna på avslutningsmiddag, så vi ska träffas i gamla stan på en väldigt fin restaurang. Det serveras sjöabborre som möjligtvis är resans bästa middag. Helt vansinnigt gott.

Innan vi åker tillbaka till campingen ger jag och Hasse oss ut på glassjakt i den nu mörka gamla staden. Det borde inte vara några problem alls att hitta, vi har ju gott förbi hur många ställen som helst idag. Men plötsligt är allt som en labyrint. Jag vet inte hur länge vi springer runt, runt, runt, så till sist när vi gett upp och ska gå ut ur gamla stan hittar vi plötsligt flera ställen bredvid varandra. Mission completed.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *