Halkidiki: Öppna landskap, bad och en bläckfisk

Piloten följer kusten, och i samma sekund han svänger in över land och påbörjar landningen väljer Spotify att spela ”Öppna lamdskap” med Ulf Lundell. Exakt 1 sekund efter att Lundell för sista gången konstaterar att ”Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo” hälsar kaptenen oss välkomna till Grekland!

Termometern står på 24 grader och det är riktigt behagligt. En taxichaufför möter upp mig och mina två nyfunna reskamrater och en timmes färd senare är vi framme på campingen där den rosa bussen står. 5 glada själar som åkt med bussen från Stockholm ska åka med till Kroatien och hjälper oss till rätta.

Efter lite stökande med packning går vi i gemensam trupp iväg för välförtjänt mat, alldeles för många timmar efter morgonens okristligt tidiga frukost.

100 meter från bussen kommer vi ner till stranden, där vi tillbringar resten av seneftermiddagen innan vi tar några steg upp på strandbaren och tillfredsställer vätskebehoven.

Resten av gänget som har flugit från Stockholm, ett 20-tal personer inklusive färdledare och chaufför, dundrar in på campingen en halvtimme före midnatt och stökandes väcker man nog allt liv inom kilometers radie. När lugnet lägger sig över bussen och campingen är vi 16 personer liggandes som packade sillar som snarkar ikapp!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *