Split – Köpenhamn: Kramkalas och världens tråkigaste flygplats

Majoriteten av gruppen, alla utom 6 st, flyger till Arlanda och lämnar campingen på klockslaget 8:30. Vi som flyger till Köpenhamn åker inte förens i eftermiddag.

Taket plockas ner för sista gången och sedan utbryter kramkalas och vi vinkar adjö till våra nyfunna vänner. Vi som är kvar hinner böka lite mer med packningen innan vi strax före lunch hamnar vid campingens pool. Idag är första dagen på hela resan som vi kan se moln på himmelen, och bannemej att det även kommer en kort regnskur.

Jag börjar känna antydan till förkylning och knaprar piller mot huvudvärk. Hela dagen blir bara en lång väntan på att planet skall lyfta. Tidsschemat säger 18:50 och vi är i riktigt god tid på flygplatsen.

Flygplatsen i Split är nog den tråkigaste jag har varit på någonsin. Alla småflygplatser i världen inkluderade. Vår plan är att checka in, gå igenom säkerhetskontrollen och sedan äta. Ett väldigt dåligt beslut. Efter säkerhetskontrollen finns ingenting annat än en taxfree-shop (en klassisk med choklad, parfym och sprit) och två små caféer där man kan köpa mackor.

Lite mer än en timme försenade lyfter vi äntligen. När vi landar har sista tåget till Laholm för kvällen redan gått, så mamma och Cina hämtar mig i Malmö.

En helt fantastisk resa är slut för denna gången- nu är det dags att planera för nästa!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *