Meteora: Ylshow, kloster och vrålande svenskar

På pricken 04.30 drar alla kyrkklockor inom mils avstånd igång och för ett jäkla liv. Nu kan man tro att detta är det värsta denna natten, men icke. Traktens samlade trupp med hundar har natten igenom hållt yl- och gapshow. Oavbrutet.

Ändå tycker jag nog att jag hittills sovit betydligt bättre än förväntat. Tendenserna när det börjar närma sig läggdags märks redan, många lägger sig nog tidigare än tänkt för att få en ok sovplats.

16-17 st sover på taket och resten inne i bussen. Jag tänker att jag ska försöka sova på taket, inne i bussen känns allt för varmt. Tur att det då finns dom som absolut inte vill ta sig upp för stegen.

Meteora är känt för sina kloster, och efter att vi packat ihop taket rullar bussen på smala slingrande vägar upp för ett berg där vi besöker traktens två största. Det märks tydligt att detta är en turistmagnet när man ser alla bussar och kylskåpsmagnetförsäljare.

Landskapet är magiskt, och vi förundras över hur oerhört tufft det måste ha varit att bygga här på 1300-talet. I modern tid är jag övertygad om att man aldrig skulle kunna tänka tanken att bygga på dessa otillgängliga platser. Tänk vilka kostnader det skulle vara.

Lunchen äter vi nere på stan ett par kilometer bort, och här passar det ypperligt med dagens första kalla öl.

Nu börjar man komma in i ett skönt semestlunk, så efter att taket sitter på plats igen blir det poolhäng. Detta skulle man ju kunna vänja sig vid. Ikväll bjuds det på gemensam mat vid bussen, och sedan möter Svenska fotbollsdamerna Schweiz i EM.

När problemet med att få in matchen på tv är löst sitter ett tiotal svenskar i receptionen och vrålar medans övriga gäster stirrar förskrämt. En ung man kommer helt oförskämt ner från rummet på våningen ovanför och sänker ljudet och smäller igen sin dörr ljudligt efter. Klockan är ju ändå efter 19 det borde vi ju naturligt på förstå…

Svenskorna gör sitt jobb och vinner, vi vrålar lite och ganska snart är det dags att börja med kvällsbestyren.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *