Ohridsjön: Förmiddagsvin, gränsövergång och en avbruten siesta

Vrål- och ylshowen fortsatte även denna natt, och precis som igår drog traktens alla kyrkklockor igång på pricken 04:30. Tycker ändå som sagt tidigare att sömnen går oväntat bra, hemligheten är nog sovmask och mina nya silikonöronproppar.

Vi packar ihop oss och rullar vidare på förmiddagen med riktning Ohridsjön i Nordmakedonien.

Efter några timmar, före lunch, svänger vi in på en vingård. Karanika är tydligen helt unika med sitt bubbel och värden pratar upphetsad om just detta.

Vi får en kort titt på anläggningen och sedan bjuds vi på bubbel, rosébubbel och två röda viner. Jag blir förälskad i bubblet och köper med en flaska hem. Hur nu den ska få plats i min redan överfulla väska…

Lunchstoppet blir i en liten by strax före gränsen till Nordmakedonien. När vi väller in fördelade på två restauranger väcker vi nog hela byn och sätter alla i arbete mitt under siestan.

Vissa, inte jag, åt friterad ansjovis

Vår första gränsövergång tar någon timme, och sittandes kvar i bussen blir det riktigt riktigt varmt. Vet inte riktigt vad bekymret är men plötsligt är vi igenom och alla är glada!

Runt halv 8 rullar vi in på campingen precis nere vid Ohridsjön, här ska vi sova 3 nätter. Skönt för oss i taklaget. Vi äter gemensamt och somnar tidigt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *