Warszawa, Polen: Slottet, uppror och plankning

Så var det dags för tanterna att tacka Polen för denna gången och åka hem till djuren, och jag ska ta tåget till Warszawa. Som den sanna reseguide jag ändå är återstår bara att leda dom till säkerhetskontrollen på flygplatsen.

Taxin är punktlig, prick klockan 5:30 åker vi iväg. Färden tar inte mer än 20 minuter, och strax vinkar jag av mitt resesällskap och åker vidare mot Krakows centralstation.

Jag stannar bara en natt i den polska huvudstaden, men kommer ändå hinna med en del eftersom jag är på plats redan vid halv 10. Efter att ha dumpat packningen i bagagerummet på hotellet ger jag mig ut på upptäcktsfärd.

Det gäller att prioritera väl när tiden är knapp, så första stoppet blir slottet mitt i stan. Hela Warszawa i allmänhet och slottet i synnerhet verkar krylla av skolungdomar som är på resa.

Gamla stan är otroligt vackert, och strax dyker jag in på ett mysigt lunchställe.

Nästa anhalt blir Uprisingmuséet, som handlar om upproret mot nazisterna och andra delar från andra världskriget. För att ta sig dit behöver man åka buss, och som ny i en stad är det inte helt det där. Framförallt inte hur man gör för att köpa biljett. Jag ska bara åka några hållplatser, och innan jag löst problemet är det dags att hoppa av.

Hursomhelst, muséet är väl värt ett besök!

17000 steg senare checkar jag in på hotellet som visar sig vara en blandning mellan hostel och hotell. Mitt rum är i alla fall fint och ligger på åttonde våningen. Förhoppningsvis innebär det att det även är tyst.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *