Krakow, Polen: Oscar Schindlers fabrik, välförtjänt vila och mer museum

Sista dagen med sällskap, i morgon åker tanterna hem till sina hundar, katter och höns och jag åker vidare mot huvudstaden. Man skulle kunna tro att vi är trötta efter den maxade inledningen på denna minisemester, men icke. Även idag blir det full fart.

Jag har bokat guidad tur på Oscar Schindlers emaljfabrik. Är det nu någon av er som mot all förmodan inte har sett Schindlers list, så vet ni vad ni skall göra ikväll, den finns på Netflix.

Vi vet i alla fall vart vi ska äta frukost, så när vi äntligen får lite sovmorgon går vi till samma café som första morgonen i Krakow. Efter det stiger vi ut på gatan och hoppar på spårvagnen. Jag kanske glömde nämna det, men vårt hotell ligger precis vid centralstationen, verkligen mitt i center med knappt 10 minuters långsam promenad till gamla stan.

Det tar inte många minuter att åka dit vi ska, och det är enkelt att hitta. Strax möts vi av vår guide, en mycket trevlig dam som pratar felfri engelska. Utställningen är imponerande och täcker det mesta man kan förvänta sig, majoriteten är inte specifikt om just fabriken men vi är ändå otroligt nöjda när vi efter knappt två timmar är klara.

Mitt resesällskap och jag är för tillfället mätta på museum, hungriga och trötta, så det blir snabbmat på gallerian vid hotellet och efter det lite välförtjänt vila.

Sista punkten på agendan i Krakow är underground-muséet, som handlar om forntida Krakow och befinner sig tillsammans med utgrävda ruiner under stadens huvudtorg mitt i gamla stan.

Det är även detta en imponerande utställning väl värd ett besök. Och lite skönt med ett lite ”lättsammare” tema än de andra platserna vi besökt här.

Kvällen avslutas trötta och nöjda med kortspel på hotellet!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *