Buss till Vilnius, Litauen: Lyxbuss, panikköp och en självständig republik

Idag är det dags för en 8-timmars bussresa till Litauens huvudstad Vilnius. Som tur är jag van och ordentligt härdad mot långa bussfärder, och detta är rena lyxen. Här finns både ac, toalett, wifi och sätena är sköna. Lite skillnad mot dom rosa bussarna…

Som vanligt när jag är ute på turné ägnar jag resdagarna till att skriva blogg och fixa med bilder. Krakow blev ett ovanligt långt stopp så jag har mycket att ta igen.

Förutom ett kort stopp på en Cirkle-K mack efter 4 timmar där jag springer och panikköper en korv händer inte så mycket mer spännande. Bussen är i tid och jag är vrålhungrig när vi kommer fram.

Hotellet har jag bokat mitt i gamla stan, jag  dumpar packningen och ger mig direkt ut på jakt efter föda.

Utan att ha någon aning om hur så hamnar jag i stadsdelen Užupis som utropat sig som en självständig republik. På en lång mur hänger ”landets” konstitution på alla möjliga språk.

Jag letar upp en restaurang som serverar litauisk mat, i mitt fall dumplings fyllda med viltkött, och till dessert ”Tinginys”, en slags kaka med choklad och kex. Och såklart en kall öl till allt. Man måste ju ändå följa lokala traditioner.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *