Buss till Uyuni, Bolivia: Grönt bajs, plump och regn

Så var det dags att lämna storstaden La Paz och åka vidare söderut mot varmare breddgrader, men fortfarande på väldigt hög höjd. Jag har varit lite täppt några dagar, och det är lite halvtråkigt på hög höjd. Men nässpray löser det mesta.

I Bolivia har vi blivit informerade om att sannolikheten att hitta toaletter och bra bensinmackar är i princip obefintlig. Vi kör några timmar och plötsligt stannar vi – och visst finns det toaletter. Plötsligt kommer en av tjejerna ut och grimaserar med hela ansiktet: ”Det ligger en grön bajskorv i toaletten”. Vi andra skrattar till, men hon är inte lika road som vi.

Jag går in på herrarnas, och även om den är riktigt äcklig, är jag i detta läget glad över att vara man.

Under bussturen hinner vi med några omgångar plump, ”för det måste man spela när man åker med Rosa Bussarna” enligt Kennert. Första gången utklassar jag de andra till den grad att tårarna är nära, både för mig och dem. Andra omgången släpper jag på lite, men det blir ändå en stabil vinst.

Matlaget idag bjuder på både lunch och middag. Vid båda tillfällena har vi tagit ut bord och bänkar, för att en stund senare snabbt sätta in dem och äta maten i bussen istället. Vid lunchen började det regna, och vid middagen var det blåsigt och kallt. Men maten är super!

När vi till slut kommer fram är vi rejält trötta. Jag blir tilldelad rum tillsammans med HD och Jesper. Det blir inte mycket mer vettigt gjort den kvällen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *