Santiago: Varma källor, livsfarliga vägar och mer överprisad mat

På klockslaget 05:45 kliver jag ut på gatan utanför hotellet och möts av Gonzales, chaufför och guide på dagens tur. Vi ska åka till Cajón del Maipo och bland annat bada i varma källor.

Bussen med plats för 16 passagerare är förutom undertecknad tom, men innan vi lämnar stan har den sakta, sakta fyllts till sista platsen och stannat vid vad som känns som varje hotell i hela Santiago.

Det är ett trevligt gäng. En blandning av alla möjliga nationaliteter och åldrar. Britter, brasilianare, polacker, en australienare och en halvdansk tjej som bor i Malmö. Bland andra.

När vi väl lämnat stan kör Gonzales på ganska ordentligt, och efter lite mer än en timme stannar vi för frukost. Naturligtvis på ett av dom förutbestämda ställen utan andra alternativ. Priserna därefter.

Vi närmar oss bergen och gör några vackra fotostopp, och guiden berättar om området. Vägarna, eller vad man nu skall kalla det vi kör på, är av de uslaste slag med hundratals meter långa stup bredvid. Nästan så att vägarna vi färdades på bland bergen i Peru känns mesiga.

Efter ytterligare en stund är vi framme vid de varma källorna. Här finns en handfull bad att välja på, det varmaste enligt uppgift 58 grader. Jag stoppar försiktigt ner handen och det är nästan så att det bränns.

Längst ner är baden svalast, så min plan blir att börja där och jobba mig uppåt. Bad nummer ett är nästan på gränsen till kallt. Här har man såklart all anledning till att vara kräsen. Bad två är helt perfekt, uppskattningsvis runt 35 grader. Bad nummer tre, då har vi passerat 40-graders strecket med flera grader och det börjar bli hett. Med jämna mellanrum ställer jag mig upp för att inte kokas levande.

Jag nöjer mig där och provar inte ens att gå i dom andra.

Bussen åker vidare, vi går fotostopp och smart är det lunch. Även här har vi inte direkt något val. Det blir grillbuffé på förutbestämt ställe mitt ute i ingenstans.

Strax efter stannar vi vid ett café som säljer glass och choklad, och sista stoppet blir där vi åt frukost i morse. Nu har man ställt fram och serverar vin med tilltugg.

En trevlig tur om man har lite för mycket tid och inte vet vad man ska göra, eventuellt lite väl dyr med tanke på valmöjlighet vid frukost och lunch.

Mycket mer än så blir det inte sista kvällen i Chile. Jag avslutar med lyx middag på Mc Donalds, tar en dusch och får och lägger mig.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *