Nasca: Linjer, pooldrinkar och matkaos

Tidigt på morgonen ligger molnen täta över öknen och det finns visst hopp om en sval dag. Frukosten serveras klockan 7:30 och sekunderna efter tittar solen fram och inom några minuter är den stekande värmen tillbaka.

Bussen rullar idag knappt 4 timmar till Nasca, känt för sina mystiska linjer som bildar olika symboler i stenöknen. Läs på Wikipedia.

Någon halvtimme innan vi är framme stannar bussen vid ett utsiktstorn, vi betalar några soles och går upp. Det är verkligen häftiga symboler och jag älskar mystiken.

Vi kommer fram till vår sovplats, och även denna gången finns det pool. Det känns som att vi kommer till bättre och bättre platser, och då har majoriteten av de tidigare knappast varit dåliga.

Jag är som vanligt hungrig, så innan det görs något annat beställs det lunch, sedan blir det en slapp eftermiddag vid och i vattnet. I poolen finns även en bar, och vi har betalning sker när det är dags att checka ut i övermorgon. Kan bli dyrt…

Jag och tre kamrater ska flyga över Nascalinjerna i morgon, och som en del av det bjuds vi in till en entimmes föreläsning. Guiden, eller man kanske ska kalla honom för föreläsaren, är otroligt engagerad och inlevelsefull när han berättar och visar bilder. Det är dessutom samma man som äger stället vi bor på.

Direkt efter är det dags för middag, som börjar med en ganska lång promenad in till staden. 7 vilsna turister lyckas förvånansvärt snabbt hitta en restaurang som verkar bra.

Sen börjar kaoset.

Jag får snabbt in min mat. Nästa man tar fel mat och hinner äta ett bra tag innan man förstår förväxlingen. Några andra måste vänta otroligt länge, jag hinner äta upp med råge innan sista man fått in sitt. Betalningen går någorlunda smärtfritt. Vi är ju så oerhört bortskämda, HD pratar flytande spanska. Vet ärligt talat inte hur vi skulle klarat oss utan honom. Peruanerna är nämligen generellt sett helt värdelösa på engelska.

Innan vi trycker in fyra personer i den minsta taxibilen jag någonsin sett gör att åka tillbaka till bussen kräver jag och Carro att få köpa glass.

Ingen vågar säga emot.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.