Resa till Antigua: Frustande tjur, totalt hjärnsläpp och fantastisk möte med vänner

För en gångs skull behöver jag inte gå upp före tuppen och stressa iväg till flygplatsen. Planet lyfter 12.30 och taxin är bokad till 8:30 så jag kommer både hinna äta frukost och fixa det sista med packningen i lugn och ro.

Den förbeställda Übern verkar ha lite svårt att hitta och jag kan se i appen hur han cirkulerar runt kvarteret. Precis när jag kommer ut ur kvarteret ser jag bakänden på honom när han kör iväg, och måste därmed köra ytterligare ett varv.

Allt sånt här har jag naturligtvis räknat med och oroas inte det minsta.

På flygplatsen är det en lång och långsam kö till incheckningen, och jag blir ståendes en bit över en timme. Även kön till säkerhetskontrollen är lång.

På planet har jag den absolut bästa platsen som inte är business class: 5D. Längst fram och i gången. Jag har betalat lite extra för att jag har kort bytestid i Panama och behöver komma av fort inför min språngmarsch.

Vi landar nästan 20 minuter sent i vad som snabbt ska visa sig vara andra delen av flygplatsen. Jag rusar som en frustande tjur med älgsteg genom först terminal 2 och sedan allra längst bort i terminal 1. Jag kommer fram till en halvtom gate, dörren är stängd och där finns ingen personal. Jag stapplar fram till två stackare som förvånat tittar på min uppsyn och svarar ”si” på om det är planet till Guatemala City som står pch väntar utanför. När jag sedan flåsandes försöker fråga varför jag inte kan gå på nu fattar dom ännu mindre. Jag backar, spanar efter någon som jobbar på stället. Och inser att jag fått fullständigt hjärnsläpp med tidsskillnaden. Boarding påbörjas först om 45 minuter. Men jag insåg en sak; Jävlar vad dålig kondition jag har. Blir något att ta tag i. Sen. Efter semestern.

Jag är bland dom första av planet, passkontrollen går utan bekymmer, min väska kommer bland dom första lch jag går mot utgången. Vi har landat tidigare än utsatt tid och jag förväntar mig att få vänta på mina vänner. Men där står dom, med en skylt och allt!!

Taxin är beställd och strax är vi på väg! Från Guatemala City till Antigua tar det knappt 1,5 timmar med taxi. På grund av det tveksamma säkerhetsläget i huvudstaden väljer vi att åka vidare direkt.

Framme i Antigua har mina vänner bokat ett hostel som vi betalar 90 kronor per person och natt. För det får man del i 4-bädds rum, våningssängar med bra möjlighet att ”stänga” om sig. Otroligt bra valuta för pengarna. Om ni frågar mig. Inte mina vänner. Dom har å andra sidan inte bott på en buss i två månader.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *