Salta, Argentina: Kokande hjärnor, tomahawk och mer glass

Majoriteten av busskompisarna är ute på äventyr idag. Några har påbörjat en 2-dagars ridtur, och några är iväg på forsränning. Jag, HD, Andreas och Kennerth tar det lugnt idag och har fått tips om en plats strax utanför stan dit lokalbor ofta åker för att svalka sig när det blir varmt.

Vi stegar ut på vägen och stannar en taxi, försäkrar oss om att det går att betala i dollar, och ger oss iväg. Efter ungefär 20 minuter blir vi avsläppta strax efter en bro. Vi går ner och doppar fötterna, och det är helt fantastiskt i den rådande värmen. Hjärnan kokar.

Det finns en liten gata i byn där det ligger några restauranger och små butiker. Vi hittar en med en stor uteservering under tak där grillen redan är tänd. Vår första tanke är att bara dricka något kallt, men snart kommer vi på bättre tankar.

Lemonaden och ölen flödar för att hålla oss under kokpunkten. Servitrisen berättar att det kommer att bli lite uppträdande med dans lite senare, så vi passar på att beställa mat till lite senare. Tomahawk, en stor köttbit av nöt, blir det. Tydligen ska den grillas i 3 timmar.

Till maten beställer vi såklart rött vin, som man ska när man är här. En gitarrist och en trummis underhåller, och strax börjar ett par dansa något som jag fick veta inte är tango.

4 timmar efter att vi kommit är vi supernöjda och tar taxi in till torget i Salta. Här ligger lite fina kontinentala byggnader och en hel del grönska. I ena hörnet ligger en italiensk gelatobar, samma kedja som vi var på igår. Nya smaker, men precis lika gott och välförtjänt som då.

Vi ger oss tillbaka till kaoset på campingen. Det är otroligt mycket människor, men mindre än vad det var igår.

Kvällsmaten består av mer glass och dricka. Man blir liksom inte hungrig i denna värmen. Men inatt har vi lite bättre plats på taket eftersom så många är ute på egen hand!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *