Avresa, övertaggning och ständig hunger

Strax före klockan 18 befinner jag mig på Sky City Arlanda och möter upp ett glatt gäng ”Rosa bussare” som är på gränsen till övertaggade.

Ett tiotal minuter efter utsatt tid dundrar Anders, ägare och grundare av företaget Rosa Bussarna, in och börjar dela ut prylar (myggnät och annat som beställts, T-shirts och klistermärken m.m.) och pricka av folk. Alla är med! Vi går i ett färgglatt gäng mot incheckningen. Vi är ute i god tid, vilket visar sig vara helt i onödan eftersom planet är ungefär 1 timme försenat.

Så strax före kl 22 lämnar vi ett slaskigt och svinkallt Stockholm. Första intrycket av gruppen är att det verkar vara riktigt bra folk i blandade åldrar och med olika erfarenheter av denna typen av resor. Både dom som åkt 8 gånger med bussarna, och en hel del som gör sin premiärtur.

Flygplanet är stort, 9 personer på varje rad gånger 40 rader. Jag hamnar vid gången på mittsektionen. Förhoppningen att eventuellt kunna sova något är god eftersom benutrymmet är generöst.

Efter att vi blivit serverade en torr och smaklös kyckling (som ändå äts med god aptit eftersom jag var dödshungrig) tar jag på mina lurar och gör mig redo för sömn.

Vilket skämt. Flygvärdinnan som hade hand om området vid min gång stötte i mig VARJE gång hon snubblade förbi, oavsett hur mycket jag fällde in mig. Sittställning var bedrövlig, och lagom till man började komma lite till ro, dvs runt klockan 3 bestämmer någon smart att allt ska tändas upp och vi ska serveras en muffins och dricka. Kan någon smart förklara varför för mig? 2 timmar innan vi landar?

I övrigt går resan bra, vi dödar några timmar på flygplatsen i Adis Abeba och passar på att lära känna varandra. Jag ser oerhört mycket fram emot maten och en tupplur på den 2 timma långa flygningen till Kigali, och det går halvbra. Jag hinner slumra till av ren utmattning innan maten serveras. Men maten är riktigt god, och välbehövlig. Pannkakan jag köpte för 150 kronor på flygplatsen kan eventuellt varit lite överprisad och inte så mättande.

Nu är vi strax framme!!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *