Antigua: Tvätt, en kokosnöt och en labyrint

Temperaturen nattetid i Antigua är flera grader under 20, något som jag inte är direkt bortskämd med dom senaste veckorna. Därmed är det precis lagom vart på rummet för en god natts sömn.

Antigua är framför allt kännt för sina pittoreska byggnader och kullerstensgator. En väldigt mysig stad att promenera runt i. Och det är precis vad vi planerar att göra. Men först frukost och kanske dagens viktigaste mission; Lämna in tvätt.

Det är otroligt skönt att bara promenera runt planlöst och titta på alla fantastiska byggnader, ta en dricka någonstans och bara ta det lugnt. Marknaden i staden är ett myller av folk och försäljningsstånd väl värt ett besök. Hur gott är det inte att köpa en kokosnöt och dricka direkt ur? Råkar man dessutom gillar souvenirer och olika tyger är man lycklig, för det finns det gott om. Nu säger jag inte att jag är det.

Just som vi har det som lugnast och har börjat leta efter eftermiddagens ölställe kommer någon, inte jag, på att min tvätt måste hämtas och det genast för att hinna innan tvätteriet stänger.

Så det blir ändrade planer och vi ger oss ut i labyrinten av vägar först dit och sedan till hotellet. Alla gator ser likadana ut och det är otroligt lätt att gå vilse. Tack för Google Maps.

Till middag vill vi äta något lokalt och får tips om en restaurang lagom nära där vi bor. Denna staden verkar ganska lugn rent säkerhetsmässigt, men vi vill ändå undvika att vara ute för sent, så det är skönt att slippa gå för långt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *