Flyg till Santiago de Chile: Mystiskt piano, tvättservice och galanta lösningar

Reveljen går i ottan och en Über väntar för ännu en tur till en flygplats. Det är dags att åka vidare till land nummer 44; Chile.

Både chauffören och jag är tidiga, så nästan en kvart före utsatt tid är vi på väg. Jag blir avsläppt på en nästan folktom flygplats och är nästan först i kön när det är dags att checka in väskan. Allt flyter på smidigt, förutom att det inte är helt glasklart hur man hittar till säkerhetskontrollen, tydligen är ingångem bakom ett piano. Mycket märkligt men säkert logiskt.

– ”Var vänliga sitt ner och spänn fast säkerhetsbältet, vi flyger nu över Anderna och det kan förekomma viss turbulens” meddelar kaptenen. Det känns ju tryggt och jag ser scener från filmen ”Alive” spelas upp framför mig, samtidigt som jag ber och förbereder mig på det värsta. Jag är van att tälta i alla väder, så det ska nog gå bra. Och jag är ju ändå allätare…

Ny stad innebär nytt hotell och jag måste ge mig själv cred för att jag hittar helt ok boende väldigt centralt till bra priser. så även här, i detta fallet bara några kvarter från Plaza de Armas.

Klockan är bara tidig eftermiddag, men en av anledningarna till att jag åkte till Chile redan idag är för att jag har lite småsaker att fixa innan jag åker till Påskön. Exempelvis tvätta och ta ut pengar. Jag behöver även fixa så att jag kan lämna kvar en väska här, jag har tydligen råkat boka resan utan handbagage. Undrar just hur jag tänkte där, men tjänade säkert några tusenlappar på det.

Hotellet har tvättservice, men den är, som brukligt på hotell (om hotellet inte ökar ligga i Peru) svindyr. 100 meter från hotellet hittar jag dock ett ställe och möts av en äldre dam som inte kan ett ord engelska. Det första som måste redas ut är nämligen så att det garanterat är klart att hämta i morgon. Hon vrålar högt och strax kommer en minst lika gammal man. På något obegripligt sätt förstår vi varandra, och han försäkrar mig om att jag kan hämta allt i morgon klockan 16.

När jag ska ta ut pengar hinner jag gå till två banker där det inte fungerar, och ställer mig i ett gathörn och googlar. Då kommer en man fram och frågar om jag letar efter en ATM. Först blir jag lite förskräckt och tänker att jag måste vara lite mer försiktig, sedan förstår jag att han är uppenbart snäll och vill bara hjälpa. Dessutom på felfri engelska. Jag blir hänvisad till ett köpcentrum lite längre bort på gatan och problemet är löst.

Nu var det bara det där med väskan och hotellbokning kvar. Damen i receptionen löser det galant, och jag blir även lovad ett rum som inte är ut mot gatan som jag har nu. Och AC. Och väskan tar dom givetvis hand om. Jösses, det här går ju nästan för smidigt.

Klockan är dessutom bara tidig kväll, så det blir en promenad i stan och lite mat innan jag landar på rummet. Ett mördande varmt rum. jag öppnar alla fönster och försöker få till någon form av tvärdrag och stänger inte förens precis vid läggdags. Ljudet från trafiken och människorna utanför larmar nämligen också på får fullt.

Tur att jag är van vid att sova på en buss. Och vid värme. Det är säkert närmare 30 grader på rummet.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *