Påskön: Mera Moais, påtvingat vin och ett telefonspektakel

Idag har jag kommit ihåg att beställa frukost (till skillnad mot igår alltså), man måste tydligen göra det här. Priset är 12000 pesos (134 SEK), men jag har inga höga förväntningar, lärd av hur det sett ut hittills Sydamerika.

När jag stegar in i restaurangen och fått uppmärksamhet blir jag visad till ett uppdukat bord. Jag erbjuds en fantastisk ägg-och bacon med grönsaker och svamp, färskpressad juice, bröd med olika påkägg, kakor (för det äter man tydligen till frukost här), och när jag tror att det inte kan bli bättre blir jag även serverad en fruktsallad.

Mätt och nöjd hämtas jag återigen upp av Isabella för en ny heldagstur (eller, om vi ska vara noggranna, två halvdagsturer). I minibussen sitter redan Adriana från Costa Rica som var med igår.

Förutom Moais åker vi idag även och tittar på Vulkaner, platsen för Birdmans game och utsiktsplatser.

Mellan halvdagsturerna är det nästan två timmar. Jag hinner med en lunch med Adriana där hon tvingar mig att dricka vitt vin från Chile (stackars Askungen) och vi äter magiskt god fisk och en promenad genom den lilla staden. Med obligatoriskt glasstopp. Såklart.

När vi är klara för dagen får jag ett meddelande från Inez, damen som jag åkte bil med igår, där hon undrar om jag vill sällskapa henne till middag lite senare. ”Självklart” svarar jag och nån timme senare hämtar hon upp mig.

Inez är på ön för tredje gången,noch det äe verkligen bra att umgås med folk som känner till platsen. Vi åker ner mot hamnen, mem istället för att köra mot centrum svänger hon av och stannar vid en lite mer lokaö restaurang, lite utanför där turister brukar röra sig.

Utsikten är helt otrolig, precis vid strandkanten. Som sig bör på ett sådant här ställe kan ingen som jobbar där ett ord engelska, men i vissa fall, exempelvis här, kan det ha viss charm. Med hjälp va gester, dom få ord jag kan på spanska och Inez påhejande lyckas vi till slut beställa in fisk med potatismos. Otroligt gott! Till efterrätt blir det en chokladkaka med glass, ett värdigt avslut sista kvällen här på Påskön!

När vi är klara och ska ge oss av frågar jag om inte hon vill följa med ber till centrum för en drink någonstans, och absolut, så får det bli.

Innna vi hinner sätta oss ringer min telefon, det är guiden som har han om morgondagens soluppgångstur. Nu utspelar sig en eventuellt lustig scen. På en lina där man hör lite för lite pga dåligt wifi ska jag försöka förklara mig för en person som nästan inte förstår någon engelska. Efter mycket om och men tror jag att jag tillslut lyckats förklara vilket hotell jag bor på och han får fram när jag ska hämtas.

Inez skrattar åt spektaklet, vi dricker ur drinken och tackar för oss!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *