Cusco: Rusande motorer, jetlag och marsvin

Precis som jag förutspådde blev nattsömnen sådär. När lastbilarna motorer rusade i backen 20 meter från där vi låg och sov känndes det som om de körde genom skallen.

Vi lämnar nattplatsen klockan 7, utan att ha ätit frukost. Vi hade parkerat vid en bensinmack och där är det inte så uppskattat att vi använder gasolbrännarna. Bussen rullar inte så långt innan vi stannar vid en liten lucka med magisk utsikt. Jag är med i dagens matlag, så vi fixar snabbt så alla blir nöjda.

Även lunchen några timmar senare står vi för. Stekt fläskkött typ kassler, blandat med pasta och sallad. Gott om ni frågar mig.

Väl framme i Cusco är det äntligen dags att möta upp dom nya resenärerna som ska åka med på bussen. Dom sitter i receptionen och väntar, jetlaggade och vrålhungriga, vi kommer in trötta och stinkande av gammal svett. Trevligt möte. Vi hälsar i alla fall artigt innan gruppen delar på sig igen. Jag tar en helt underbar dusch innan vi går ut och äter.

Ikväll är det dags att äta marsvin. Jag och Bosse har pratat om det sedan vi var i Baños. Valet blir enkelt, det finns två rätter på menyn, men bara den ena är tillgänglig. Ett halvt friterat marsvin.

Smaken är nästan precis som kyckling, men det är ju såklart mycket mindre kött.

HD och Sara har beställt in någon slags grillbricka med hur mycket kött av alla de slag som helst. Dom orkar inte äta upp allt, och det är kanske tur för mig, slammsugaren.

Så jag åtminstone inte behöver gå därifrån vrålhungrig.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.