Cusco, Peru: Rusande motorer, jetlag och marsvin

Precis som jag förutspådde blev nattsömnen sådär. När lastbilarnas motorer rusade i backen, bara 20 meter från där vi låg och sov, kändes det som om de körde genom skallen.

Vi lämnade nattplatsen klockan 7, utan att ha ätit frukost. Vi hade parkerat vid en bensinmack och där är det inte så uppskattat att vi använder gasolbrännarna. Bussen rullade inte så långt innan vi stannade vid en liten lucka med magisk utsikt. Jag var med i dagens matlag, så vi fixade snabbt så att alla blev nöjda.

Även lunchen, några timmar senare, stod vi för. Stekt fläskkött, typ kassler, blandat med pasta och sallad. Gott, om ni frågar mig.

Väl framme i Cusco var det äntligen dags att möta upp de nya resenärerna som ska åka med på bussen. De satt i receptionen och väntade, jetlaggade och vrålhungriga, medan vi kom in trötta och stinkande av gammal svett. Ett trevligt möte. Vi hälsade i alla fall artigt innan gruppen delade på sig igen. Jag tog en helt underbar dusch innan vi gick ut och åt.

Ikväll var det dags att äta marsvin. Jag och Bosse hade pratat om det sedan vi var i Baños. Valet blev enkelt; det fanns två rätter på menyn, men bara den ena var tillgänglig: ett halvt friterat marsvin.

Smaken var nästan precis som kyckling, men det var ju såklart mycket mindre kött.

HD och Sara hade beställt in någon slags grillbricka med hur mycket kött av alla de slag som helst. De orkade inte äta upp allt, och det var kanske tur för mig, slammsugaren.

Så jag behövde åtminstone inte gå därifrån vrålhungrig.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *