Hallandsleden Åkulla – Varberg, 21 km

Eventuellt kan detta vara årets varmaste dag när jag lite för sent ger mig av hemifrån för att hinna med dagens första (av tre) busstur från Varberg till Åkulla. Jag inser att jag måste ha tur både med trafik och parkering för att hinna med, och med 2 minuter till godo och svetten rinnandes klarar jag det med bravur.

Det roliga börjar redan när jag tillsammans med en äldre tysk man är de enda passagerarna. Mannen pratar på (på tyska givetvis) med chauffören som tittar skeptiskt men svarar lite muntert ”ja ja” till allt han säger, varpå chauffören pratar på svenska och tittar på mig, och tysken svarar. Med min fantastiska skoltyska förstår jag att ingen av dom förstår ett ord av vad den andra säger. Men båda är glada.

Jag hoppar av vid Åkulla friluftsgård, en plats som jag numera varit på flera gånger eftersom alla delar av Hallandsleden möts här. Strax före 10:30 råder det full aktivitet på campingen, men ingen ser ut att vara det minsta intresserad av vandring. Märkligt.

Dagens etapp kan knappast beskrivas som någon av Hallandsledens finare eller mest roliga att gå. Den består nämligen mestadels av kilometerlånga raksträckor på landsvägar och grusvägar. Eftersom det inte är ett moln på himmelen och strax över 30 grader innebär det att jag ibland går flera km utan minsta chans till skugga. Tur att kepsen är på…

Jag är ovanligt lättklädd, har bara ”vanliga” träningsshorts, t-shirt (såklart) och mina löparskor, vilket med tanke på värmen är helt rätt val. Väskan är packad med några mackor, mycket vatten och en kexchoklad 🙂

Med tanke på värmen krigar jag på och gör inga direkta stopp. Med några hundra meter stänger jag av ljudboken och vrider på ”The Final countdown” på hög volym, och efter ganska precis 4 timmar stegar jag in framför centralstationen i Varberg, faktiskt lite vemodig att leden nu är klar med hela Hallandsleden.

Vad ska jag hitta på nu då??

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *