Bussdag till Lima, Peru: Ökenmat, mer öken och lagom kaos

Ännu en lång dag på vår kära Rosa Buss! Vi lämnar Huanchaco tidig morgon och rullar söderut. Landskapet idag är för det mesta ganska tråkigt: öken, öken och åter öken. Ibland kör vi igenom små samhällen, och då går det långsamt på grund av trafiken och det oändliga antalet vägbulor.

Jag är med i dagens matlag, och när det är dags för lunch befinner vi oss mitt i öknen där möjligheten till skugga är nästintill obefintlig. Vi sätter upp lite extra vindskydd runt stekpannan, och jag sätter igång och fixar köttfärs till vår taccomiddag. Man har ju lagat mat på betydligt sämre platser, även om jag oroar mig lite över den stekande solen.

Maten gör succé, och snart rullar vi igen. Och rullar, och rullar. Mer öken. Mer sand.

Ändå går tiden på dessa trötta långa bussdagar förvånansvärt fort. Vi har gott om plats på bussen och roar oss bäst vi kan. Passar helt enkelt på att njuta innan bussen fylls till brädden med nya resenärer i Cusco.

Mörkret lägger sig men vi har ytterligare några timmar kvar när vi närmar oss storstaden. Lima känns verkligen på många sätt ”västerländsk”. Tydligen ska vi bo i de lite finare kvarteren ganska centralt, så min bild kanske inte är 100% objektiv.

Strax innan vi är framme meddelar vår chaufför att vi måste ta oss ur med all packning snabbt eftersom vi stannar på en smal väg och inga bilar kan köra förbi under stoppet. Lite lagom kaos uppstår när alla ska leta reda på vad de ska ha med sig ut och inte, men till slut går det bra.

Det blir alltså hostel i två nätter, och jag inkvarteras tillsammans med Peder och Bosse.

Vrålhungriga och trötta springer vi in i första bästa restaurang, som råkar vara en kinarestaurang. Mycket gott!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *