Dag 2, Vandring, bad och lite mera bad

Efter att med skakiga ben hoppat av hästen gör vi ett studiebesök i den lokala mataffären för att köpa lite lunch. Planen är att vi ska ut på en liten vandring upp för ett berg.

På Island kan man för det mesta få gratiskartor till området du vill besöka, men inte om man ska ut och vandra. Tur att jag och Anna är hårda och bryr oss inte om sådant trams (det där med att vi bara följer en välmarkerad led behöver vi inte prata om).

Bubblande lera

Bubblande lera

Vinden har tilltagit rejält såhär efter lunch, och nu blåser det riktigt friska vindar. Nära på storm faktiskt. -”En liten lätt bris”, konstaterar Anna och berättar om hur det var när hon vandrade på Nya Zeeland. Full orkan säger jag.

Första delen av vandringen går spikrakt uppåt, och man får ganska snabbt upp pulsen. Utsikten när vi kommer upp en bit är helt underbar. Lite lustigt att det inte står något om platsen i den annars så fantastiska guideboken…

Stormen tilltar och vi går rakt emot den, vilket i sig är positivt, för då borde det vara oerhört lätt när vi ska gå tillbaka lite senare. Vi passerar flera rykande källor och även bubblande lera. Allt luktar som någon slags sur fis.

Ett stycke Bad-Anna

Ett stycke Bad-Anna

När vi har gått lite mer än en timme är vi så äntligen framme. Där, mitt ute i ingenstans långt uppe på berget kryllar det av turister. Dock märkligt nog inga japaner. Måste bero på guideboken. Eller att dom har så korta ben, vad vet jag. Överallt i bäcken plaskas det runt.

Vi avnjuter vår lunch och hoppar i plurret. Jösses va skönt! Iskallt i luften och uppskattningsvis 35-40 grader i det forsande vattnet. Livet kunde varit betydligt sämre och är båda överens om att det kan vara det bästa hittills på resan.

För övrigt konstaterar jag att jag tagit fler bilder på badandet, men obegripligt och utan att jag märkt det fått med ett par som grovhånglar mitt i bilderna. Jag besparar er läsare denna syn.

Vägen tillbaka är betydligt bekvämare, och snart är vi tillbaka vid vår Renault och rullar mot dagens boende, Hotell Lambafell. Ett jättemysigt hotell precis vid foten av berget, med extrem känsla av skidstuga. Väl på plats får vi använda båda våra hjärnceller för att bryta oss in på rummet. Hotellet har ingen reception, istället fick man en personlig kod när man bokade. Denna ska användas för att plocka ut nyckeln till rummet. Väldigt oklara instruktioner förklarar hur man ska göra, tur att Anna är med och löser problemet, annars hade jag nog fortfarande stått utanför och lipat…

Ett stycke strandad val

Ett stycke strandad val

Hotellet saknar restaurang, så vi kör iväg till en halvkass vägkrog några kilometer bort. Efter att ha varit utan internet nästan en hel dag och abstinensen når farliga höjder, fastnar bådas blickar på våra respektive telefoner i väntan på maten. Att vi är dödströtta efter dagens äventyr behöver knappast nämnas.

Vi köper med oss varsin öl (ja, på Island är man inte så noga med alkohol), kör tillbaka till hotellet och hoppar snart i poolen för dagens andra bad. Inte fullt lika häftigt som uppe på berget, men ändock galet skönt. Ölen kan ha varit den godaste på länge, och i brist på bad-ankor kan man testa fysiska kraften hos tomma flaskor.

Ännu en dag på Island är till enda.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *