Hippa burgare, British Museum och China town

Unga fröken Bejegård har hört talas om en ”Otroligt hipp och inne” hamburgerrestaurang som vi vi tydligen bara måste äta på. Stället ligger i närheten av Buckingham Palace, och vi börjar dessutom bli hungriga så det passar ju bra. Shake Shack heter det visst.

Strax är vi där, och konstaterar att det är ok burgare till överpris. Inget märkvärdigt om ni frågar mig.

Shake Shack- överskattat hamburgerhak

Nu är det dags att dela på den redan uppdelade gruppen. Jag och Adde, som uppenbarligen är dom kulturella i sällskapet, tar bussen till British museum medans de andra två säger sig laddade för shopping. I själva verket visar det sig att de fastnar på ett café i närheten som råkar ha både Wifi och möjlighet att ladda mobilerna.

En bussresa senare är vi i alla fall framme vid museet. Om ni någonsin besöker London och har det minsta lilla intresset för historia och gamla ting så är besök ett måste. Dessvärre har vi bara 3-4 timmar på oss innan vi ska möta upp de andra för kvällsmiddag. Här skulle man kunna avsätta flera dagar.

Vi prioriterar, och är helt överens om att fokusera lite extra på den egyptiska avdelningen. I ärlighetens namn framgår det inte hur mycket som egentligen är stöldgods, men det är en mäktigt, häftigt och imponerande samling ting. Vi betalar massor med pund för en audioguide som vi nästan inte lyssnar alls på.

Nästa punkt på dagordningen blir att föra två förvirrade tanter och två om möjligt ännu mer förvirrade syskon (vilket inte inkluderar mig och Adde) samman, och kors i taket, vi lyckades ganska bra.

Det fanns önskemål om kinamat, och eftersom Chinatown ligger alldeles intill Piccadilly Circus där vi råkade vara så går vi dit. En myllrande plats med restauranger överallt.

Vi hittar ett ställe, några äter mat och andra som inte förstår bättre går på desserten direkt. Ett helt ok ställe, men ganska snart går vi vidare ut i stadens begynnande nattliv. Damerna är trötta och åker till hotellet, vi ungdomar går vidare. Sanna och John vill gå på bio, och landets största biograf har en föreställning som börjar 23:30, vilket är på tok för sent för mig och Adde som åker till hotellet. Kommer ju en dag i morgon också…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *