Huanchaco: Lång bussdag, ovegetarisk korv och obriljant sovplats

Dags för ännu en bussdag, och ännu en varm sådan. Vi fortsätter följa kusten med målet Huanchaco. Långa bussdagar brukar betyda busslunch och så även idag. Vi stannar vid ett riktigt hett ökenlandskap och parkerar vid det enda träd som kan ge oss någorlunda skugga.

Matlaget trollar som vanligt ihop en god middag innan vi ger oss iväg igen.

När vi äntligen kommer fram till stället där vi ska slå läger är det mörkt och vi är trötta men framförallt, eller åtminstone jag, hungriga. Bussen parkerar på en ganska trång sidogata mitt i stan, och varje gång vi har använt stegen upp till taket måste vi fälla in dem för att bilar ska kunna köra förbi.

Så snart taket är på plats och vi andra har fått fått akuta wifi-begär någorlunda tillfredsställt ger vi oss på jakt efter mat. Någon tipsar om en vegetarisk restaurang några hundrameter bort. Jag är skeptisk men på menyn finns pizza med ovegetarisk korv och salami.

Av någon outgrundlig anledning får jag den briljanta idén att lägga mig längst bort på taket. I normala fall är det en ok plats, men med tanke på bussens placering och att vi därför bara kan använda bussens främre stege innebär det att jag behöver kliva över ALLA för att komma till min plats. Hoppas jag inte behöver gå upp i natt.,.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.