Djungelvandring med bybesök och livsfarlig klättring

En Björn och tre danskor på tur tillsammans med guider

En liten stund efter lunch möter jag upp en man som ska vara veckans guide och 3 danska tjejer som ska bli mina resekamrater.

Dagens punkt på agendan är en liten vandringstur ut i djungeln precis runt hotellet. Vår guide och dagens vandringsguide travar iväg och pratar intressant och visar allt från teplantor till citrusfrukter, avokado och kakaofrukter.

Efter några kilometer närmar vi oss en liten by och här blir det intressant. Flera hundar skäller och meddelar vår passage och en handfull barn står med stora ögon och tittar på oss. Det dröjer inte alls länge innan halva byn står och stirrar och tisslar och tasslar om oss. Jag inser det komiska i situationen, vi gör ju de facto precis det samma och jag skäms lite.

En av danskorna frågar försiktigt om vi får gå ner och titta, det går bra men guiden uppmanar oss då att ge en liten peng till byborna. Danskorna är snabba och ger till en äldre man som förefaller vara någon slags ledare, men vår guide surnar lite och misstänker att han kommer att supa bort pengarna. Jag ger lite pengar till en nyfiken men väldigt blyg flicka som blir överlycklig!

Som sagt en väldigt märklig situation som man kan tycka vad man vill om, men jag kan i alla fall konstatera att Lankeserna var minst lika nyfikna på oss.

Regnet ligger i luften och turen har tagit lite längre tid än guiden planerat, så vi genar genom stenig terräng på vägen tillbaka.

Strax innan hotellet stannar vi till och tittar på små rosa-röda frukter som ligger på marken. Vandringsguiden som knappt kan någon engelska alls förklarar att det är rosenäpplen, och innan vi har hunnit reagera slänger han av sig sina sandaler (som man såklart har på sig när man är ute och vandrar långt) och kastar sig upp i ett högt träd. Det hela ser fullkomligt livsfarligt ut. Vår andra guide, han som ska ta hand om oss i veckan har hamnat lite efter och kommer strax efter flåsandes och undrar vad som pågår.

Lika snabbt som han klättrar upp är han tillbaka nere på marken med fickorna fulla av frukt. Smaken påminner absolut om äpple, men med lite annorlunda konsistens. Lite sura, men får ändå betyget ”helt klart godkänt”.

Resten av kvällen blir lugn, känner mig ganska sliten efter nattens resa. Vad som då är oerhört märkligt är att jag har svårt att somna när det väl är dags för det…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *