Forsränning i Kithulgala och jag knockar en dansk lärarinna

När jag bokade resan fanns det några extra aktiviteter som man kunde välja till, och en av dessa var forsränning. Jag testade detta när jag var i Nepal, och det var oerhört kul. Kan inte riktigt svara på varför jag inte bokade det denna gången.

Danskarna ska åka på det idag, jag ångrar mig och guiden fixar så att jag kan följa med till ett pris som helt garanterat är mycket billigare än om jag bokat hemifrån.

Vi blir körda i tuctuc ner för berget, och om möjligt är det än ännu större nära-döden upplevelse än när vi åkte upp.

Vår guide för dagen, som saknar tänder och är helt rödögd, instruerar oss och vi ger oss iväg.

Jag hamnar längst fram i båten bredvid en av danskorna, och i den första forsen lyckas jag med konststycket att knocka henne med min paddel. Bra jobbat Björn. Som tur var så gick det ganska bra.

Turen fortsätter och är riktigt trevlig, även om den inte ens är i närheten av att kunna jämföras med Nepal. Men bra, absolut. Guiden berättar mycket stolt att 1957 spelades den berömda och Oscarsbelönade filmen ”Bron över floden Kwai” in precis här.

Strax innan vi är framme föreslår guiden att vi ska hoppa i och flyta på ryggen. Jag och danskan som jag tidigare knockade är inte sena att lyda och hoppar snabbt i. Troligtvis lyckas jag vid detta tillfället svälja halva ån, så blir jag inte magsjuk efter detta lär jag nog klara det mesta…

Tillbaka på land står vi genomblöta utanför ett hotell och väntar på transport tillbaka. Danskorna konstaterar snabbt att det finns wifi och jag förbarmar mig över att jag lämnade telefonen på rummet.

Tillbaks på torra land

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *