Jag, en fullfjädrad hypokondriker

Ska hålla mig frisk i Nepal!

Ska hålla mig frisk i Nepal!

Jag blir extremt sällan dålig (peppar, peppar, ta i trä…), och sist jag var hemma från jobbet för att jag var sjuk var några dagar före Göteborgsvarvet 2011 när jag drabbades av magsjuka. Tråkigt nog mitt i förberedelserna inför mitt första varv och jag var i mitt livs form.

Jag tror mig vara en av människorna som är minst rädd för att smittas, anser att man måste utsätta sig för det och att ”lite skit rensar magen”.

Men nu. Några veckor innan drömresan. Jag är så superhypokondrisk att jag nästan är rädd för mig själv. Om någon så mycket som snörvlar inom en 50-meters radie drabbas jag av hemskaste typen av feber. När jag går in på apoteket (vilket jag besökt ganska ofta nu inför resan) tror jag att alla ska smitta mig med sin ebola (varför skulle dom annars vara där, om dom är friska menar jag?). I går kväll hade jag lite huvudvärk, och vipps så hade jag fått en hjärntumör. Skulle magen råka bubbla till lite är det inte alls på grund av hunger utan jag har drabbats av värsta sortens kolera. Jag har för övrigt ingen aning om symtomen för just kolera.

Jag är även livrädd när jag är utomhus. Troligtvis kommer jag bli både överkörd och nedtrampad och bryta vartenda ben i kroppen.

Lite jobbigt faktiskt. Nu med mindre än två veckor kvar. Måtte jag hålla mig frisk!!

…sprang för övrigt milen precis, och blev knappt andfådd. Formen börjar ta sig åtminstone!

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Fredrik skriver:

  Såg en dokumentärfilm på SVT förra veckan som heter ”Döden på K2″… Se inte den… 😉
  Lycka till. Kommer säkert gå fint även om 2 dagar låter knappt men du verkar vara i bra form!
  Vi hade nästan en vecka innan vi knallade inkaleden.
  Kör hårt och njut!

  • Björn Bejegård skriver:

   Hahaha jag har redan läst boken, fantastiskt bra faktiskt!
   Nja, formen är väl ok. Resebyrån sa att 75-80% av deras resenärer brukade komma fram, och det är väl ändå ok odds?
   Inkaleden måste ha varit magiskt?? Det står högt på min drömlista!
   Tack!!

 2. Fredrik Bergman skriver:

  Tja! Låter som mig inför Vasaloppet…. Oxå löjligt hypokondrisk och går konstant runt och känner på pannan om jag har feber så jag vet hur det är!
  Spännande resa ni ska på! Hur högt kommer ni? Och kommer ni ha tid att acklimatisera er innan? Jag hade mycket huvudvärk när vi var i Peru men så har jag ju oxå haft mycket migrän som liten.
  Ska följa dina inlägg 🙂

  • Björn Bejegård skriver:

   Ja, egentligen är det nog bäst att inte känna efter, men det är ju inte så lätt :p
   När vi varit på Base camp kommer vi att gå upp lite ytterligare till Kala Phatar som är 5545 meter över havet. Som planeringen ser ut kommer vi ha totalt 2 acklimatiseringsdagar. Hoppas verkligen att det ska räcka…
   Va kul att du vill följa- förhoppningsvis kommer jag att kunna ge något livstecken ifrån mig. Kolla här eller på Facebook!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *