Äntligen rea!

Nya kläder!

Nya kläder!

Som ett litet barn på julafton går jag runt med det där pirret i magen och kan nästan inte vänta tills paketet kommer. Hoppas verkligen att jag inte är ensam om den känslan trots (någorlunda) vuxen ålder.

Redan efter 2 dagar kommer paket 1 av 2. Varför man valt att dela upp paketet är för mig obegripligt men en annan fråga. Ytterligare ett dygns väntan.

Till slut sliter jag upp paketen och tittar på mina senaste investeringar:

  • Tjocktröja i ull från Fjällräven
  • Boxershorts i merinoull från Icebreaker
  • T-shirts i merinoull från Icebreaker
  • Mössa i merinoull från Norröna.

Jag nämner för en vän vad jag köpt, och när han får höra att jag köpt boxershorts i ull möts jag med väldig skepsis. Innan jag garvande berättar att det faktiskt inte är stickig ull som i tjocktröjan hinner jag få ganska roliga bilder för mitt inre…

Varför detta tjatet om merinoull då? Jo, det finns många fördelar med detta. Exempelvis kliar den inte alls, den är riktigt mjuk och fin och isolerar bra. Den värmer när det är kallt och andas när det är varmt. Lite märkligt hur det fungerar, men det gör det. Är man ute flera dagar är ullen perfekt eftersom den håller dålig lukt borta, ofta räcker det att vädra plagget lite under natten. Dessutom försvinner svett och fukt snabbt, och även om det blir lite blött fungerar isoleringen.

Nackdelen är ju normalt sett priset. Men när favoritaffären har grym realisation, och man som medlem har ytterligare 15% rabatt, vem är då jag att hålla mig undan? En månad som denna när resan till Nepal planeras för fullt borde jag verkligen hålla i pengarna. Meeeeeeeeeen. Jag bara måste ju ha ovanstående, såklart, och det kommer att finnas med i väskan till Asien.

Som den sanna nörd jag är gör jag ett exceldokument (det är inte för inte som jag arbetar som controller) och konstaterar glatt att slutsumman hamnar 47% lägre än ordinarie pris. Det måste väl ändå kunna motivera det hela?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *