Uppladdning pågår!

Äntligen har jag fått tummarna loss och bokat resan som åtminstone i tankarna har funnits väldigt länge. På eftermiddagen Söndag den 20 Juli lyfter planet från Halmstad med destination Gällivare!

planering pågår för fullt!

Planering pågår för fullt!

Det är dags för min tredje fjällvandring, min andra helt själv. Förra året var tanken att vandra mellan Abisko och Treriksröset. Den gången blev det inte riktigt som jag tänkt mig på grund av sjukdom (även om jag till slut nådde mitt mål) och 2012 gjorde jag och Jens min första fjälltur mellan Nikkaluokta och Abisko på fjällvärldens motorväg, Kungsleden.

I år kommer jag vara borta i åtta dagar, vilket innebär att jag äntrar Halländsk mark igen på eftermiddagen måndag den 28 juli.

Än så länge har jag bara gjort en grovskiss, men några mål finns. Jag kommer att vandra en del av, ganska stor del av faktiskt, Padjelantaleden. När jag väl har landat i Norrland och fått en god natts sömn på campingen sätter jag mig på bussen mot Ritsem Fjällstation, varifrån det riktiga äventyret börjar.

Om allt går som det ska kommer jag att kliva i en helikopter ut från leden med destination Kvikkjokk strax efter lunch på lördagen. Vi får väl se.

En första grovskiss skulle kunna se ut som följer:

 • Söndag 20 Juli: Flyg till Gällivare. Övernattning på camping.
 • Måndag 21 Juli: Buss till Ritsem. Båttur över sjön Akkajaure till Änonjalme där leden egentligen börjar. Vandring 16 km till Kisuris.
 • Tisdag 22 Juli: Veckans längsta etapp, 24 km till Låddejåkka.
 • Onsdag 23 Juli: 13 km till Arasluokta.
 • Torsdag 24 Juli: 12 km till Staloluokta.
 • Fredag 25 Juli: 19 km till Tuottar.
 • Lördag 26 Juli: 11 km till Tarraluoppal. Helikopter till Kvikkjokk Fjällstation.
 • Söndag 27 Juli: Buss tillbaka till Gällivare. Övernattning på camping.
 • Måndag 28 Juli: Flyg hem.

Som vanligt när jag är ute och reser kommer jag antagligen inte att följa schemat till 100%. Målet är hursomhelst att komma till Kvikkjokk den 26/6. Ser redan fram emot en lyxig trerätters middag, en antagligen välbehövlig dusch och att få sova i en riktig säng!

För er som är intresserade (läs: Mamma) så kan ni givetvis följa förberedelser och utförande här, eller via  https://www.facebook.com/EnVandringssaga. Lite beroende på pappas nerver kan det finnas möjlighet att jag även kommer investera i en spot-sändare. Vi får väl se vad budgeten tillåter.

Resan är bokad, nu finns ingen återvändo. Nu jävlar kör vi. Äntligen.

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. 20 juli, 2014

  […] Uppladdning pågår! […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *