Havanna – Utforskande av gamla stan

  • Promenad i gamla staden
  • Marknadsplats
  • Cuba Libre och Mojito
  • Överallt spelas det livemusik
  • Piña Colada
  • Dansshow i poolen på hotellet
  • Underhållning på hotellet
  • Centrala Havanna
  • Längs med strandpromenaden
  • Äntligen framme på Kuba!

Äntligen framme på Kuba!

Äntligen är vi alltså framme på Kuba! Det är varmt och soligt, uppskattningsvis 28-30 grader. Vi ger oss ut på vår första promenad bland gator som ser precis likadana ut, och förutsättningarna för att jag med mitt vida kända lokalsinne någonsin ska hitta rätt här är inte så ljusa.

Vi går ner mot havet och möts av flera yngre killar som vill tipsa om restauranger eller ställen där deras släktingar säljer cigarrer. Till slut blir deras påstridighet nästan irriterande. Efter en stund hittar vi ett halvsjaskigt ställe att äta på, testar hotellets värdelösa wifi och kan till slut checka in och få rummet.

Längs med strandpromenaden

Nere i receptionen växlar jag pengar, närmare bestämt 285 CUC, vilket jag får i form av en jättebunt med sedlar i mestadels 5 CUC-valör. Den betydligt mer resvana Daniel påpekar olämpligheten med att sortera och räkna dessa öppet där jag står, varpå jag kutar upp till rummet. I ordern ingick även att gömma pengar. Det var ju riktigt kul!

En billig taxi tar oss in till Havannas mest centrala delar där det kryllar av turister. Här har dom någonslags marknad där alla stånd säljer samma saker; Gamla mynt, frimärken, planscher på Che Guevara och Fiedel Castro och böcker om revolutionen.

Cuba Libre och Mojito

Mitt på torget sätter vi oss, jag försöker beställa en ”fruktig kubansk drink” varpå servitören ruskar på huvudet och jag blir serverad en Mojito med riktigt ordentlig krut i. När vi gått runt i oräkneligt antal souvenirbutiker är det dags för nästa drink, minst lika stark men betydligt mycket godare Piña Colada.

Jag är som vanligt på jakt efter tygmärke, men det enda som verkar finnas i Havanna är en flagga som ser ut att vara gjord av någon femte-klassare. Får väl kanske bli ett sådant till slut.

Underhållning på hotellet

Efter kvällsmaten börjar vi sakta promenera tillbaka, och när vi bestämmer oss för att gå hela vägen sätter Daniel av i full galopp, och jag gör mitt bästa för att hänga på i mina ”allt utom bra” promenadskor.

På hotellet uppträder ett band som spelar typisk Karibisk musik, och lite senare är det en märklig dansshow i hotellets pool.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *