Krakow, Polen: Vansinnigt frukostpris, båttur och guidning i ghettot

Igår när vi gick tillbaka till vårt hotell såg vi ett mysigt ställe som tydligt basunerar att det fanns alla möjliga sorters frukost, så vi bestämmer oss för att gå dit. Väl där visar det sig att buffén kostar motsvarande 240 svenska kronor per person, och långt innan dess går ändå gränsen för vad som är skäligt. Vi behövet dock inte fortsätta speciellt långt innan vi hittar ett mer rimligt café.

Förmiddagen kommer att spenderas på en båt på Wisła, landets längsta flod. Ett mycket trevligt sätt att få se stan.

Vi äter polsk lunch, pierogi, en slags blandning mellan piroger och dumplings. Otroligt gott om ni frågar mig.

På eftermiddagen har vi bokat en guidad tur bland kvarteren som under andra världskriget var ghetto. Guiden heter Patrycja och pratar oväntat bra svenska. Gruppen består av mig, tanterna och en annan svensk dam och hennes tonårsson. Han kommer i gummisandaler, något han kanske ångrar när det lite senare börjar regna.

Turen är på ungefär två timmar och värd vartenda öre. Det är en tung (såklart) historia, men också en bra förberedelse inför morgondagen då vi ska åka ut till Auschwitz.

När vi är klara tar vi spårvagnen tillbaka, vilket för övrigt har visat sig vara bästa sättet att ta sig runt i stan. Otroligt smidigt, men jag undrar fortfarande hur folk klarade sig förr utan Google maps.

Tanterna är inte vana vid mitt resetempo, så efter turen blir det välförtjänt vila på hotellet innan kvällsmiddagagen.

Otroligt bra dag!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *