Krakow, Polen: Robottanter, gamla stan och yatzy

Prick på utsatt tid rullar vi från Fröslida med slutdestination Krakow. För mig blir Polen land nummer 50 (vilket naturligtvis är extremt viktigt). Mitt resesällskap denna gången är mamma och Cina.

Dagens första spektakel sker i säkerhetskontrollen på Landvetter. Jag är snabbt igenom, men när der är Cinas tur tjuter det ilsket vilket resulterar i kontroll, innan alla förstår att det är knäprotesen som protesterar. Vakten gör dock sitt jobb mycket grundligt, och innan hon släpps igenom har kön bakom börjat växa.

Mamma behöver bara gå igenom metalldetektorn två gånger innan hon blir godkänd.

Vi är i mycket god tid, som sig bör, vilket även flyger är och strax efter 14.30 landar vi på polsk mark. Jag hade nästan glömt hur enkelt det är att resa inom EU, tydligt märkt av alla gränsövergångar i Sydamerika.

Hotellet ligger knappa 5 minuters promenad från centralstationen, och fortsätter man sedan ytterligare några minuter befinner man sig strax på en uteservering i gamla staden med semesterns första öl. Livet skulle där och då kunnat vara betydligt sämre.

Krakow är en vacker stad, och efter ölen fortsätter vi genom stadens myller fram till det fantastiskt vackra torget Rynek Główny. Här blir det ännu en öl och fantastisk anka till middag innan vi inser att vi är ganska trötta och beger oss tillbaka till hotellet. Ett parti yatzy senare är det läggdags!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *