Flyg och båt till Caye Caulker: Svensk cirkus, paradisbad och en hammare

Frukost ingår på hotellet, så direkt när restaurangen öppnar 06:30 stegar vi in. Vår transfer till flygplatsen kommer klockan 7 så vi känner oss lite stressade. Det gör inte damen i köket. Efter för många minuter erbjuder hon äggröra och bruna bönor, som, helt ärligt, mer ser ut som en sörja. Jag tackar artigt nej och går tillbaka till rummet.

Avgångsterminalen på flygplatsen är liten för att vara en internationell flygplats, och bristen på normal information är stor. Så som vid vilken disk man skall checka in. Vi frågar oss fram och kommer till slut rätt. Då börjar en liten cirkus där vi ska visa utbiljett ur landet och hotell, men när det tillslut går upp för dom att vi är svenskar (hur nu det kunde ta sån tid) skickas vi vidare utan problem. Vi går igenom säkerhetskontrollen och kan äntligen köpa lite riktig frukost. Svindyrt men mättande.

Planet som tar oss till Belize City är litet, bara 3 säten brett. Lagom till att man hunnit upp i luften är det dags att landa och efter 45 minuter är vi framme.

Hotell är bokat på en ö som heter Caye Caulker och som ligger utanför Belize City. Båten som tar oss dit är någon form av speedboat så efter 45. Minuter kliver vi av på en otroligt vacker ö så nära Karibien man kan komma. Värmen är tryckande, så efter ett snabbt ombyte är vi påväg till stranden.

Vattnet är precis sådär turkos och genomskinligt som det ska vara på en paradisö. Inne i den lilla bukten simmar små stingrockor in, som är nästan helt orädda och simmar runt fötterna. I ett efterföljande stim följer andra stora oidentifierade fiskar.

Doppet är otroligt skönt, det är bara badkrukan Lena som har åsikter om temperaturen. Sebastian gastar på om vinterbad. Jag konstaterar att det är för varmt i solen och saknas skugga, så strax är vi tillbaka för ett snabbt ombyte på hotellet. Ön är liten och det är gångavstånd till allt.

Idag är det Lenas födelsedag, och det måste naturligtvis firas, så efter lite velande hamnar vi på en trevlig fiskrestaurang. Vi beställer in en tallrik med lite blandad fisk och skaldjur, bland annat en klo från en hummer. För att kunna öppna den får vi med en hammare. Gissa om det ställer till med uppmärksamhet när svenskarna försöker äta sin middag…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *