Retur till kinesiska muren och ett oväntat trevligt testopp

Det har väl knappast undgått någon att vandring, berg och natur tillhör mina största intressen, så när chansen finns att ännu en gång få uppleva detta i Kina tar jag den. Dagen vigs åt muren, men denna gång lite längre bort från Peking och därmed mindre turister. Dessutom är det ju nyårsafton idag, så vill det sig väl kan det här bli riktigt bra.

Ännu en gång häpnas jag när min numera brittiska vänner sitter på tourbussen och hälsar glatt när jag stiger ombord. Ödet vill oss uppenbarligen väl!

Resan tar några timmar och till en börjar pratar guiden på om Peking, livet här och dess historia.

För att komma upp till muren åker man lift, ungefär som en klassisk skidlift för två personer. I äkta kinesisk stil. Jag åker ensam, och när det är min tur att hoppa på stå två arga kineser och skriker något obegripligt. Vagnen (eller vad man nu kallar det) som jag sitter i får kraftig slagsida, och jag är innerligt livrädd hela vägen upp. Strax innan det är dags att hoppa av möts jag av ännu en skrikande kines, denna gången förstår jag orden ”run, run, run”. Det är bäst att lyda när man hoppar av för annars blir man överkörd.

Det är en helt fantastisk dag med strålande solsken och näst intill vindstilla. Kanske 3-4 grader varmt. Dessutom; Antalet turister är precis vad jag hoppats på, väldigt få!

Denna delen av muren är bättre på alla sätt och vis i jämförelse med förra. Storslagen, mäktig natur och en fantastisk byggnad! Möjligen något mer krävande vandring då det stundtals lutar rejält och det gäller att se upp med vart man sätter fötterna.

Även denna gången är det 2 timmar på muren som gäller, och faktum är att det är ganska lagom. Guiden är oerhört stressad och gör sitt bästa för att alla ska vara tillbaka i tid. Förutom jag och engelsmännen, ett franskt brödrapar.

På vägen tillbaka är det självklart dags för ett shoppingställe, denna gången på ett te-hus. Engelsmännen muttrar om nyttan med detta, men det ska visa sig var riktigt trevligt. Vi får provsmaka 6 olika typer av te som ska vara bra mot allt. Sömn, minnet, hyn, viktnedgång och gud vad. Givetvis avslutas allt i en jätteshop.

Denna gången handlar jag faktiskt lite, även om det med all sannolikhet är till överpris, men provningen var mycket intressant och lite te måste man ju ändå ha med hem (om nu inte indierna tar det i tullen).

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *