Ingen sköldpadda, ingen anka och jag tar farväl av Peking

Det har kommit till sista kvällen här i Peking, och jag har hela veckan tänkt på att slå till lite extra på middagen. I guideboken läser jag om vart stans bästa Pekinganka serveras och ger mig ut på promenad mot det stället. Som alltid i den här staden, och uppenbarligen i synnerhet på nyårsdagen, så är det miljoner människor ute.

Jag hittar inte restaurang jag letar efter,så jag satsar på ett säkert kort och går tillbaka till ett av ställena jag varit på tidigare i veckan. När man kommer in så tar man en hiss upp, och jag möts av ett överfullt ställe. Precis utanför den stora restaurangen är det som en stor fullsmockad vänthall, och en man ropar ut vad jag förstår är nummer till väntande ungefär som på bingo.

Jag vänder snabbt om och går ut igen.

Promenaden till restaurangen jag var på första kvällen går snabbt och jag får ännu en gång ett bord längsta in i hörnan. Nu ska det testas något nytt och hör råkade jag se att dom har sköldpadda. Men inte ikväll, tar tydligen för långt tid. Pekinganka då? Nej, slut.

Då får det bli Dumblings, lite gås och en oidentifierad efterrätt som påminner om mjölk med nån slags frukt. Mycket gott!

På vägen tillbaka till hotellet går jag förbi matmarknaden igen, insuper det sista av staden och tackar för mig!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *