Towern, obefintlig shopping och äntligen Fish and chips!

Som nämnts i tidigare inlägg från London-resan, så är vissa i gruppen mer kulturellt intresserade än andra. Dessa 4 personer bestämmer sig i dag för att ta bussen ut till the Tower of London. De andra två… ja det var nog shopping idag igen. Eller hur det nu var med den saken.

Undertecknad har egentligen ingen aning om vad det är för ställe vi ska besöka, men ”man har ju hört talas om det” som ett ställe man måste till när man är i London. Precis nere vid Themsen ligger den gamla borgen, och här flockar sig turisterna.

Vi promenerar sakta igenom området och läser historia som är tillräcklig för en livstid. Men absolut intressant och värd ett besök om man ändå här i krokarna.

När vi tror att vi är klara och hungern börjar göra sig påmind, ser vi en kö till och inser att vi kanske har glömt bort det viktigaste som ställs ut här; Kronjuvelerna (De riktiga. Inget snusk, vad trodde du?).

Vi ställer oss i resans längsta kö och slussas sakta men säkert in i en välbevakad byggnad där jag äntligen får skippa närkontakt med en klassisk brittisk högvakt med en f.d. björn på huvudet. Strax är vi äntligen framme vid dyrgriparna, och så här i efterhand kan man alltid diskutera om det var värt tiden eller inte.

En riktig Björn, och en man med en f.d. björn på huvudet

Nåväl. Nu är det dags för resans kulinariska upplevelse. Man kan ju inte åka till Englands huvudstad utan att äta Fish and Chips. Det visade sig dock vara lättare sagt än gjort i de kvarter där vi befinner oss. Är det inte helt fullt på restaurangerna vi hittar så är det fullständigt ofattbara överpriser. Efter en stunds promenad lastar vi på damerna på en buss och åker till det mest centrala shopping-stråket, vi viker av in på en sidogata och snart hittar vi ett mysigt lunchställe.

Planen är nu några timmars shopping. Vi möter upp John som uppenbarligen tröttnat på systerns shoppingiver. Adde och damerna tröttnar redan innan vi hinner börjar och åker tillbaka till hotellet. Jag och John följs åt ett kort tag innan vi går skilda vägar.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *