Tirana – Budva: Jehovas Vittne, en propp, en barnmorska och ett skoapotek

Fri hopp och lek fram till lunch, så rumskompisar ger sig ut i värmen för en sista promenad i den albanska huvudstaden. Jag har sagt det förut på resan, och med risk för att bara tjatig, men idag är det verkligen den varmast dagen hittills. De få stunder vi promenerar blir olidliga direkt.

Inne på en bakgata kommer en ung man fram till oss då han hör att vi pratar svenska. Han har tydligen bott i Sverige. Han tror att vi är på väg till Rikets Sal som tydligen ligger precis i närheten. Vi förklarar snällt att vi inte är det minsta intresserade, och jag skyller på värmen som ursäkt för att gå vidare.

Snart är vi ombord och iväg med vår älskade rosa buss. När vi gör stopp gör att kissa bryter ett mindre kaos ut.

Med på bussen finns en mycket trevlig barnmorska som får syn på mitt ben. Jag har i några dagar fått lite allergiutslag, antagligen från myggbett. Hon tittar lite bekymrat och råkar nämna ordet ”propp” i förbifarten, samtidigt som Hanna, vår reseledare går förbi. Jag blir beordrad att smörja in med kortison och paracetamol morgon och kväll samt att ta ett piller med antihistamin före läggdags. Alkohol- och solförbud några dagar. Sistnämnda spelar mig absolut ingen roll egentligen snarare skönt att kunna skylla på något. Dessutom tvingar Hanna på mig hennes myggnät att sova under. Jaja, det här ska nog bli bra.

Alla andra stirrar nyfikna och ojar sig. Jag tycker inte att det är så farligt. Taklaget får klara sig utan mig några dagar eftersom det tydligen är mycket stötkänsligt och sol där uppe. Får dåligt samvete mot dom andra, men alla försäkrar att det inte är några problem.

Så snart vi kommer till Budva åker jag och några andra in till staden för att äta middag och för att hitta ett apotek som skall tillgodose den långa listan från barnmorskan. Vi hittar en kombinerad skoaffär- och apotek. Jag stegar in och ber om ”something very strong” och visar benet för apotekaren som reagerar med ett suckande ”ojojoj”. Mycket märkligt men dom har vad jag behöver.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *